Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trump uveo nove sankcije
Povratak na članak

‘Bagdadski atentat ima potencijal za rat kao Sarajevski atentat’

12 balističkih projektila ispalila je iranska vojska na američke položaje u Iraku

Komentari 10

DU
Deleted user
15:31 09.01.2020.

Odluka da se iranski general likvidira pala je u bijeloj kući u Washingtonu. A odluka da se likvidira princ Ferdinand pala je u jednom privatnom stanu u Beogradu. Nemože se uspoređivati jednog kontroverznog iranskog generala sa princom Ferdinandom. A kao što znamo stradala je i njegova trudna supruga Sofija,što govori o velikoj brutalnosti ubojica. Svijet je tada pogriješio što nije dozvolio da se kazni srbija

VL
DU
Deleted user
15:21 09.01.2020.

Pogrješna procjena, ovo nema mogunosti ni potencijala razviti se u svjetski sukob. Iran nema saveznika koji bi toliko riskirao da s njima krene protiv Amera, pomoć će davati, ali ne i stati s njima na bojišnjicu i uvesti zemlju u rat.Iz ovog će se razviti niz malih žarišta u kome će jedni pomagati jedne drugi druge i tako se trošiti još jedno vrijeme. Svjetski sukob će nastati onda kada jedna velika sila dovede drugu veliku silu sankcijama ili malim ratovima u bezizlazni položaj po načelu propast ćemo i ovako i onako, pa ćemo ratom probati pobijediti.

VL
TE
TEUTA
23:36 09.01.2020.

I da su ubili cijelo rukovodstvo Irana ne bi doslo do Trecega Svjetskog Rata.

VL
Avatar Jezik za zube
Jezik za zube
15:20 09.01.2020.

O nekakvim sankcijama vec slusamo prilicno dugo , kakve su to nove i stare sankcije?

VL
JA
Jaaaa@aaaa
15:01 09.01.2020.

Ne vjerujem da je ijednoj strani stalo do života civila ,ali ako i u najmanju ruku je brzo su dobili odgovor u obliku 176 žrtava.Male su šanse da se pad dogodio slučajno a još manje da se nađe pravi krivac!

VL
LI
lipotan
15:54 09.01.2020.

Hassane,malo objektivnosti nemoj navijati za svoje rodjake.

VL
DU
Deleted user
16:26 09.01.2020.

Lipanj 2019. - Iran srusio americki dron, Srpanj 2019. - Iran je oteo britanski tanker s naftom, Rujan 2019. Iran je napao Saudijsku drzavnu naftnu kompaniju, Prosinac 2019. - Iran je napao americke vojne baze u Iraku, Prosinac 2019. - Iran je sudjelovao u napadu na Americko veleposlanstvo u Bagdadu.. Sijecanj 2020. - Amerikanci su izveli atentat na generala koji stoji iza napada na veleposlanstvo.. o moj Boze ovaj atentat je pocetak rata!!! Takvu logiku prodaju liberali ovih dana.

VL
Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
20:13 09.01.2020.

Glupost! Iran si je preko Homeinia i Islamske revolucije uspostavio monopol na Islam i postavlja se kao zaštitnik muslimana a posebno Šita. Postao je izravna prijetnja suverenitetu država i prijeti rušenju kraljeva. Kao poslijedicu imamo Islamsku državu koja si je na sličnim porivima željela zagospodarit Muslimanima Sunitima. Obe strukture se proglašavaju izravnom voljom svevišnjeg... Irak je postao meta jer pokušaj okupatora da uvede demokratska načela urodio je da Iračani musl.Suniti i Kurdi imaju 158 a Iračani Šiti 170 zastupnika, koji su pod jakim pritiskom vjerski struktura. Autonomija Kurdistana (15%) je još više otežala položaj Iračana Mus.Sunita (25%) naspram 60% Šita... Uz malo financijsko ulaganje, upotrebom poluga dogme, ucjene i vjerske moći -Zagospodari Iran Irakom. Što ima zakašnjeli otpor okupacioni snaga.

VL
Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
20:20 09.01.2020.

Jezik za zube: Poništenje tekućeg računa i brisanje kao klijenta poslovanja. Znači sankcije kojima bi bilo nemoguće izvršit bankarsku transakciju s državom, pravnim subjektima ili građanima te države....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.