Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervencija oca

Bagarićev čovjek zbog sinova prijetio djevojci

Igor i Zlatko Bajić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
13.06.2014.
u 18:30

Braći Bajić sudi se zbog silovanja pa je intervenirao otac Ivan. Kik-boksači Igor i Zlatko terete se da su djevojku tukli i silovali u stanu

Ivan Bajić Pajdo (61), svojevremeno tjelohranitelj i vozač Zlatka Bagarića, ubijenog “kralja zagrebačkog podzemlja”, i Zoran Petrović (38), koji je lani u travnju na zagrebačkom Županijskom sudu u akciji Transporter nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora jer je bio organizator grupe koja se godinama bavila krađama automobila, pritvoreni su zbog sprečavanja dokazivanja. Konkretnije, prijetili su djevojci koja je zbog silovanja prijavila Bajićeve sinove Igora (24) i Zlatka (23). Njima dvojici, inače kik-boksačima, u tijeku je suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu, a tereti ih se da su lani u srpnju silovali djevojku s kojom ih je upoznao prijatelj. Druženje po zagrebačkim kafićima završilo je u stanu braće Bajić, gdje su, prema optužnici, djevojku tukli, a potom i silovali. Suđenje je ušlo u završnu fazu, a dvojica braće brane se sa slobode nakon što su uplatila jamčevinu od dva milijuna kuna.

Hvalio se ljubavnici

Njihov otac očito je smatrao da mu sinovi u postupku i ne stoje baš najbolje pa je, kako neslužbeno doznajemo, uz Petrovićevu pomoć prijetnjama pokušao natjerati djevojku da promijeni iskaz. Posljedica toga je da je Bajiću i Petroviću sada određen jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, dok je zahtjev tužiteljstva da im se istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja djela odbijen.

Petrović se u središtu pozornosti javnosti našao nakon što je otkriveno da je od kraja 2004. do kraja 2007. bio na čelu grupe koja je po Hrvatskoj krala automobile, kamione i autobuse. Ukradena vozila potom su prebacivana u Srbiju i BiH gdje su preprodavana. Zanimljivo je i da je Petrović bivši zet Marijana Šarića, vlasnika Europatradea, te da se dovodio u vezu s provalom u Europatrade 2003. kada su se lopovi dokopali milijunskog plijena. Taj se podatak doznao iz transkripata tajno snimljenih razgovora tijekom akcije Transporter jer se Petrović time hvalio svojoj ljubavnici i suoptuženici. On je poslije nijekao umiješanost u tu provalu, koja, koliko je poznato, do danas nije razjašnjena.

Večera u Okrugljaku

Što se pak tiče Bajića, on je posljednjih godina živio u Žaboriću, gdje se bavio turizmom, a bio je aktivan i u politici kao član HDZ-a. Čak je 2007. bio i član Poglavarstva grada Šibenika te član Skupštine Turističke zajednice Šibensko-kninske županije. No od njegove političke i poduzetničke karijere zanimljivija je ona s ruba kriminalne scene. Bajić je svojevremeno bio svjedok na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji, gdje je iskazivao o svom poznanstvu i prijateljstvu sa Zlatkom Bagarićem, kojeg je upoznao 1971. u Njemačkoj, gdje je imao restorane.

– Zlatko se družio s mnogima ljudima, pa i s Ljubom Zemuncem (vođom jugoslavenske mafije, nap. a.) kojeg ja nisam poznavao. U Njemačkoj sam ostao do 1985. kada sam se vratio u Hrvatsku gdje sam otvorio svinjogojsku farmu. Zlatko se u Hrvatsku vratio 1990. ili 1991. i tada me pozvao da radim za njega, da kontroliram krupjee u njegovu kasinu Tifany, odnosno Joker. Radio sam to oko godinu i pol dana. Mi smo bili prijatelji, a njega i njegovu obitelj znao sam voziti na more – iskazivao je tada Bajić.

One noći kada je Bagarić ubijen Bajić je prethodno s njim bio u restoranu Okrugljak, a rastali su se oko 22 sata. Bagarić je ubijen nekoliko sati kasnije u jednom lokalu u Dubravi nakon što je satima zlostavljao braću Rodić. Bajić je s Bagarićem bio i kada je na Bagarića pucano u zagrebačkom hotelu Intercontinental, nakon čega mu je Bagarić kazao:

– Zahvali Bogu što smo živi.

Bajić je tada kazao i da mu je Bagarić tvrdio da je u toj pucnjavi u Internacionalu trebao biti ubijen. Iskazivao je da mu je Bagarić čak pokazivao i mjesto gdje ga je ubojica trebao čekati te likvidirati.

>> Silovana studentica došla na suđenje, ali nije ispitivala svjedoke

Komentara 2

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
20:48 13.06.2014.

Posteni Karamarkov HDZ-ovac!

KO
kozaribok1
06:43 14.06.2014.

Nas Karamarko sigurno nije znao tko mu je u stranci. Boze, i takvi likovi zbog idijota na vlasti mogu ponovno doci na vlast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije