Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za čišći grad

Bacite li u Parizu opušak na tlo, platit ćete kaznu od 35 eura

Cigareta
11.01.2012.
u 15:58

Otkad je uvedena zabrana pušenja na javnim mjestima u Francuskoj, na ulicama je zamjetno više opušaka

Pušači koji bacaju opuške na tlo u Parizu morat će platiti kaznu od oko 35 eura, prenosi the Local. To će biti jedan od načina kojim će se pokušati smanjiti smeće na ulicama grada.

– Opušku od cigarete trebaju godine da bi se razgradio – kazao je Francois Dagnuad koji je zadužen za čistoću u gradu.

Otkad je uvedena zabrana pušenja na javnim mjestima u Francuskoj, na ulicama je zamjetno više opušaka, a otkad su uvedene više cijene cigareta 2011. godine, prodano ih je oko pet posto manje nego godinu ranije.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Burviles
Burviles
20:53 11.01.2012.

evo posla za prekobrojne u državnim upravama,nek naplačuju kazne pušačima,vlasnicima kučnih ljubimaca,saobračajnim prekrajcima i bacaćima smeća kroz prozore nebodera.

MM
Mina Marina
14:20 12.01.2012.

U Antwerpenu se za bacanje smeća u tudju kantu, ili vlastitog smeća u \"krivu\" vreću, plaća 100 eura! Ili za prelaz biciklom preko pješačke \"zebre\"!

Avatar smrtfasizmu
smrtfasizmu
19:24 12.01.2012.

Bacite li u Parizu opušak na tlo, platit ćete kaznu od 35 eura a kod nas u Hrvatskoj bacite li nekome glavu na pod dobijete uvjetnu kaznu od 7 dana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije