Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO KONAČNA ODLUKA

Bačić: Imam Plenkovićevu potporu za kandidaturu za potpredsjednika

Branko Bačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
02.02.2020.
u 21:07

- Otvoren sam za kandidaturu, ali o tome ćemo još imati nekoliko sastanaka. Želimo doista izići s timom koji će omogućiti pobjedu i Andreju Plenkoviću i ovakvom njegovom viđenju vođenja Hrvatske demokratske zajednice - kazao je Bačić u Dubrovniku

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Branko Bačić danas je nakon održane sjednice Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije otkrio da ima potporu predsjednika stranke Andreja Plenkovića da se kandidira za potpredsjednika stranke, a konačnu odluku o tome, kazao je, donijet će u idućih nekoliko dana.

- Ja sam u timu s Andrejem Plenkovićem već punih 10 godina i znamo se i vrlo usko surađujemo svih deset godina i tu sam s njime od prvoga dana. Konačnu odluku o tome ćemo donijeti u idućih par dana. Kao što vam je poznato, imam njegovu potporu i bez te potpore ne bih bio ni predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, a jednako tako i on ima moju potporu od prvoga dana kad se kandidirao. Ja sam vjerojatno jedan od prvih koji ga je podržao i  2016. nakon izvanrednih izbora. Prema tome, ta naša suradnja traje već dugi niz godina, a konačnu ćemo odluku donijeti ovih dana. Otvoren sam za kandidaturu, ali o tome ćemo još imati nekoliko sastanaka. Želimo doista izići s timom koji će omogućiti pobjedu i Andreju Plenkoviću i ovakvom njegovom viđenju vođenja Hrvatske demokratske zajednice - kazao je Bačić, prenosi Dubrovački vijesnik.

Kako je kazao, za njega je najbolje rješenje za Hrvatsku demokratsku zajednicu onaj kandidat koji je elektivan na parlamentarnim izborima.

- Jer, posve je logično da osoba koja vodi HDZ mora imati potencijal pobjede na parlamentarnim izborima, a ja sam to rekao. Kad sad gledam sve one koji se kandidiraju na ovim izborima, za mene uopće nema dvojbe da je to Andrej Plenković - zaključuje.

VIDEO Bačić u studiju Večernjeg: Unutarstranački izbori u HDZ-u će biti najdemokratskiji u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 7

LU
luksa
22:28 02.02.2020.

Plenković je izgubio dvoje izbore, za redom, a po Bačiću je "elektivan". Plenkovića više neće ni lijevi jer je HDZ ni desni jer liberalni ljevičar. On može u koaliciju samo sa Berom i to kao slabiji partner.

NA
Naj
21:45 02.02.2020.

Jaka kandidata. Neuspjeh zagarantiran. Plenković izgubio sve izbore vjerojatno i sljedeće.

ZO
zokanabelom
21:12 02.02.2020.

To je onaj ljepotan čija žena ima ugovor sa školama za dopremu hrane i stavlja im crve u hranu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije