Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI SU ZDRAVI

Baby boom u Gospiću: Ovo nije baš uobičajeno

rodilište
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
30.05.2019.
u 13:08

Od 11 novorođenčadi, sedam je djevojčica i četiri dječaka

U bolnici u Gospiću ovih je dana nesvakidašnje veselo raspoloženje, u rodilištu je 11 novorođenčadi, a pritom su sve bebe i rodilje zdrave i dobro se osjećaju, doznaje se u tamošnjoj Općoj bolnici.

Ravnateljica Sandra Čubelić rekla je Hini kako je inače uobičajeno da u rodilištu imaju dvoje, troje, najviše četvero novorođenčadi odjednom, a zna se dogoditi da i po nekoliko dana u nizu ne bude ni jednog poroda.

– Smatramo ovo baby boomom kakvog nismo imali pet godina, od siječnja 2015. godine – kaže Čubelić.

"Svi kažu da ovo mora biti rezultat opuštanja nakon uzbudljivog svjetskog nogometnog prvenstva. Nismo provjeravali, ali nam je drag baby boom, ma koji razlog bio", rekla je Čubelić, inače pedijatrica.

Djevojčice su brojnije, sedam naprama četiri, i sve su iz obitelji s područja Ličko-senjske županije. Roditelji su bebama dali imena Lana, Nina, Lucija, Miloš, Emili, Željka, Leon, Nela, Maša, Željko i Dragan, a samo će još danas boraviti zajedno u rodilištu.

Beba progovorila zahvaljujući "Alexi"

Komentara 1

Avatar HajdukLika
HajdukLika
18:04 30.05.2019.

Baby boom ... Tim tempom Lika će za stotinjak godina imati 100.000 stanovnika. Upravo onoliko koliko je već imala 1900. godine. Ali pod uvjetom, da se ne iseljava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije