Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

'Baby Beef': Prodaja govedine neće se smanjiti

17.02.2006.
u 17:52

BJELOVAR - Predsjednik Udruge za uzgoj i tov junadi "Baby beef" Toni Raič, koja okuplja oko 180 hrvatskih stočara, pošto je potvrđena sumnja da je u Hrvatskoj krava oboljela na kravlje ludilo, rekao kako ne očekuje veće poremećaje na tržištu i veći pad prodaje domaće junetine i govedine.

Dodao je kako su kupci u Hrvatskoj dostatno upućeni u činjenicu da naši stočari ne hrane stoku mesnim koštanim brašnom te da je domaća junetina zdravstveno sigurna.

Istaknuo je da nema razloga za zabrinutost zbog sustava nadzora svih goveda koja se kolju i zbog toga što se u nas kao svježa junetina prodaje ona koja nije starija od 30 mjeseci, a govedina uglavnom služi za preradbu. No on je upozorio na sivo tržište na koje se, tvrdi, stoka, iako je registrirana, kolje bez nadzora i pregleda, na što, kako je rekao, Udruga "Baby beef" upozorava državna tijela i inspekcije već nekoliko godina i traži jači nadzor i kazne za prekršitelje.

Raič je napomenuo kako se, osim suzbijanja sivog tržišta, u cijelo tržište goveda moraju uvesti red i tržni redovi, što je Ministarstvo poljoprivrede i obećalo potkraj prošle godine, kao i mjere antidampinškog uvoza, ali do sada nije ništa učinjeno.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije