Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

B2Run Hrvatska: Kako trčanje na kratke – stvara kolege na duge staze

B2Run
25.08.2022.
u 13:21

Može li utrka na 5 kilometara bili najbolji teambuilding koji ste imali? Ima li trčanje mogućnost ojačati timove, stvoriti neke nove veze, ali i poraditi na odnosu s konkurencijom? Kada je u pitanju B2Run, odgovor je - naravno!

Jurnjava u poslovnome svijetu nije ništa novo, dapače, dio je to svakodnevice brojnih obrta, malih i velikih tvrtki, udruga i organizacija. Stizanje rokova, trčanje za kolegama kojima treba prenijeti neku informaciju ili ih zamoliti za pomoć svima su poznati. Zašto onda, u slobodno vrijeme, s tim istim kolegama sudjelovati na B2Run utrci, prvoj i najvećoj poslovnoj utrci u Hrvatskoj?

Trčanje je zabavno, zdravo i povezuje kolege

Kultura tvrtke oblikuje radno iskustvo svakog zaposlenika. Proizlazi iz misije tvrtke, raspoloženja, vrijednosti, očekivanja i ciljeva, a kako su Dijana i Viktor Vetturelli došli na ideju pokretanja poslovne utrke zanimljiva je priča koja traje već 7 godina:

Ideja se rodila slučajno. Naime, 2015. smo godine slavili 10. godišnjicu postojanja kompanije i dugo smo razmišljali kako ju obilježiti. S obzirom na to da tvrtka VETTURELLI posluje i aktivna je upravo u B2B sektoru s fokusom na organizacijsku kulturu i transformaciju, odlučili smo poslovnoj zajednici ponuditi jedan drugačiji, ali poticajan alat koji je značajan za jačanje neformalnih veza, poticanje komunikacije i stvaranje osjećaja zajedništva, a sve kroz aktivnu notu koju trčanje pruža.”

U trčanju, kao i u poslu, svatko može svoj učinak poboljšati, a ono što je sjajno na utrkama poput ove – odmah se vidi rezultat, tko se pripremio i tko je dao sve od sebe. Takvu transparentnost treba, naglašavaju Dijana i Viktor, postići i u organizacijama.

Četvrtak je novi petak!

Brojne tvrtke svoja druženja organiziraju nakon posla, petkom ili vikendima, no ne i B2Run. Četvrtak nakon posla optimalan je afterwork termin, kako bi vikendi ostali rezervirani za obitelji i privatna druženja, a pet kilometara, koliko je duga B2Run utrka, idealna je dužina, jer omogućuje i onim sudionicima koji još nisu otkrili čari trčanja da prođu stazu, pa makar hodajući.

Prije utrke odrađuje se zagrijavanje uz stručne trenere, na cilju svaki sudionik dobiva medalju za sudjelovanje, osigurana mu je okrepa, a najbolje u desetak kategorija čekaju plakete i medalje. Okupljanja poslovnjaka obično počinju sat vremena prije same utrke, a druženje i dugo nakon službenog završetka. Naime, mnoge ekipe se upoznaju na stazi iz čega se rode prijateljstva ali i dugoročne poslovne suradnje.

Ono što će se u budućnosti posebno cijeniti nije vezano isključivo uz tehnologiju i njen napredak, nego povratak osnovni ljudskim i poslovnim vrijednostima te prilagodba promjenama koje donosi budućnost. A postoji li išta bolje od zdrave konkurencije na stazi jednakoj za sve? Pomicanje vlastitih granica, timski trud koji urodi opipljivim rezultatima? Priključite se desecima tisuća ljudi koji su dio B2Run Hrvatska obitelji i otkrijte zašto je trčanje na najvećoj poslovnoj utrci u zemlji postalo – svima omiljeni teambuilding.

OVDJE prijavite svoj tim trkača i/ili navijača za nadolazeću utrku u Zagrebu, 15. rujna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije