Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razvojna agencija

B. Vranić: Ne želimo novac Ozljana davati za politička "uhljebljenja"

vranic_PXL_kar_090727_859
PIXSELL
30.09.2010.
u 08:28

Samo Ozalj, od svih gradova i općina u županiji, nije suvlasnik razvojne agencije.

- Ni u jednoj zajedničkoj agenciji, poduzetničkom centru ili novoorganiziranoj instituciji do sada nismo vidjeli nikakve rezultate. Mislim da ih osnivaju za potrebe političkog "uhljebljenja" – ljudi dođu, ne pokažu na djelu sposobnosti i rezultate pa odu, ne ostavivši ništa iza sebe – rekla je Biserka Vranić, gradonačelnica Ozlja, objašnjavajući zašto samo taj grad, od 22 grada i općine u županiji, nije suvlasnik Regionalne agencije Karlovačke županije.

B. Vranić tvdi da ozaljska iskustva sa Županijskim odjelom za EU integracije i nekadašnjim Centrom za poduzetništvu nisu za pohvalu jer s njima nisu ostvarili nijedan projekt. Kada su ih predlagali, kaže, stizali su odgovori da "ne prolaze" jer Ozalj nije na području posebne državne skrbi.  

Neeuropsko objašnjenje

– Zanima nas tko, što, koliko i zašto plaća suvlasništvo u Agenciji jer ne možemo novac Ozljana davati ne znajući što ćemo zauzvrat dobiti! Obrazloženje Županije da se nećemo moći kandidirati za sredstva iz europskih fondova ako to ne ide posredstvom Regionalne agencije, nema veze s pravilima Europske unije i u potpunoj je suprotnosti s načelima rada europskih fondova i natječaja – naglasila je Biserka Vranić.  

Bolje vlastita agencija

U Ozlju drže da je isplativije osnovati agenciju za grad i okolne općine, “jer nigdje ne stoji da Regionalnoj agenciji suosnivači neće morati plaćati usluge”. Osim toga, europski novac dobiven za četiri projekta, koje su sami izradili, već je stigao.

– Dosadašnje kandidature za novac iz EU fondova, u kojima smo mi uglavnom prolazili, a drugi nisu, dokazuju da znamo raditi taj posao. Dok nas netko ne uvjeri zašto bismo trebali ući u Agenciju, ne možemo to učiniti – zaključila je gradonačelnica B. Vranić.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije