Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽBA

B. Obama: Kongres je kriv za pad kreditnog rejtinga SAD-a!

\'U.S. President Barack Obama makes a statement about the economy and U.S. servicemen recently killed in Afghanistan to the press in the State Dining Room of the White House in Washington, August 8, 2
Reuters/Pixsell
12.08.2011.
u 17:04

Ima ih u Kongresu koji bi radije da njihovi protivnici izgube nego da Amerika pobijedi. S time treba prekinuti – kazao je Obama

Predsjednik Barack Obama optužio je američki Kongres da je kriv što je kreditni rejting najmoćnije sile svijeta snižen prvi put u njezinoj povijesti.

– Ima nekih u Kongresu koji bi radije da njihovi protivnici izgube nego da Amerika pobijedi. S tim treba prekinuti – rekao je Obama radnicima koji rade u automobilskoj industriji u Michiganu, prenio je Reuters.

Podsjetimo, agencija Standard & Poor’s potkraj prošloga tjedna snizila je kreditni rejting Americi, a Obama je kongresnike optužio da su vlastite interese stavili ispred nacionalnih.

U Kongresu većinu imaju republikanci, a Senatom vladaju Obamini demokrati.

U borbi za povratak na najviši kreditni rejting Obama je najavio uvođenje novih mjera za gospodarski oporavak.

– Nove prijedloge predstavljat ću svaki tjedan, da pomognem da tvrtke ponovno počnu zapošljavati i vraćati ljude na posao – kazao je Obama.

Ključne riječi

Komentara 25

OB
-obrisani-
23:36 12.08.2011.

Nije mi jasno kako Amerika moze pobijediti sve vecim i vecim zaduzivanjem. Pobjediti mozemo sam nacionalizacijom FED-a i tiskanjem naseg vlastitog novca. pogl....End The FED Theme Song

CP
copy paste
17:25 12.08.2011.

Ima ih u Kongresu koji bi radije da njihovi protivnici izgube nego da Amerika pobijedi. S time treba prekinuti – kazao je Obama -------------------------------------------------- da li ovakva izjava prilići američkom predsjedniku.kako jeftino mazanje očiju.pa to je retorika koja je i i dovela do ove situacije.te njihove izjave,to samo oni sami znaju šta treba znaćit.a ljudi ko ljudi-lako od njih napravit budale i stvoriti im imaginarnog neprijatelja.

ST
stefj
18:25 12.08.2011.

Hm, ovo samo pokazuje da su političari svugdje isti - uvijek je netko drugi kriv...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije