Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Avion čije je dijelove žvakao grizli popravljen izolir-vrpcom

Pilot kojem je gladni medvjed rastrgnuo avion načinom na koji se uspio vratiti u civilizaciju dokazao je kako u Aljasci caruju domišljatost i snalažljivost.
12. studenoga 2009. u 17:32 3 komentara 8 prikaza
sažvakani avion
Foto: neatorama.com
Pogledajte galeriju 1/2

Ma kakav "Život na sjeveru", život u pravoj Aljasci pokazuje da scenaristička mašta nije ni blizu stvarnim likovima iz najsjevernije i najveće američke države, kojima su u divljim bespućima neophodne čvrstina i snalažljivost.

Neimenovani pilot koji je išao u ribolov koristio je kao prijevozno sredstvo svoj Piper Cub iz 1958., lagani avion načinjen uglavnom od drveta i platna. No, nakon zadnjeg ulova ribe zaboravio je oprati avion, što je zamalo bilo kobno.

Gladni grizli koji je naišao bio je privučen mirisom ribe, te je kandžama i zubima rastrgnuo cijeli avion u potrazi za hranom koje nije bilo, pa je sažvakao obje gume.

Pilot koji je zatekao uništeni avion nije gubio prisutnost duha: jednostavno je radiovezom zatražio da mu pomoću padobrana prvi pilot u prolazu isporuči dvije nove gume, tri sanduka izolir-vrpce i nekoliko rola celofana i uspio je popraviti letjelicu.

Njegovo improvizirano rješenje nije bilo nimalo lijepo, ali je bilo savršeno funkcionalno i on se dotičnim sažvakanim avionom uspješno vratio u civilizaciju.

Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    Alal´ vera majstore!

  • cile1977:

    To nije izolir vrpca - to je armirana vrpca - a ne vrpca za električne izolacije...

  • atz:

    bez izolir trake nikud! easy jet :)