Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFUCIJE UMJESTO NA'VIJA

"Avatar" izbačen iz Kine

Kina kino
AFP
19.01.2010.
u 14:48

Tko je u Kini vidio Cameronov spektakl, vidio je – gotovo je s prikazivanjem. 1682 kineska kina u kojima je "Avatar" prikazivan okreću se domaćem repertoaru.

Državni kinodistributer China Film Group odlučio se izbaciti američki blockbuster iz prikazivanja nakon pritužbi državnih službenika zaduženih za propagandu da strani "Avatar" ne samo odvlači publiku od domaćih filmova nego i svojom radnjom nezgodno podsjeća na prisilna raseljavanja kojih u novijoj kineskoj povijesti nije baš nedostajalo.

Film koji će zamijeniti 3D spektakl Jamesa Camerona također je spektakularan, ali na kineski i domoljuban način. Riječ je o filmskoj biografiji najvećega kineskog mislioca Konfucija (Kung Fu Cea), koji nije samo najveće ime kineske filozofije nego i tvorac slavne borilačke vještine koja je i nazvana po njemu, a glumi ga poznata akcijska zvijezda Chow Yun Fat.

Ključne riječi

Komentara 5

UK
Ugo Kajvez
15:17 19.01.2010.

I ti kinezi imaju ozbiljne društvene probleme, ...... koji će se im jednog dana ekplodirati u lice ... ako ne shvate na vrijeme bez obzira na \"više ciljeve\" ...

OB
-obrisani-
15:33 19.01.2010.

Kinezi su iz feudalnog uredjenja usli ravno u kapitalizam. Preskocili su industrijsku revoluciju. Tamo kad prasne ne bu bas bilo ugodno.

AM
amarila
15:50 19.01.2010.

Ne vidim kaj ce izgubiti ako ne vide \"Avatar\" ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije