Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZROCI SE JOŠ ISPITUJU

Automatsko zaustavljanje rada nuklearke Krško zbog manjeg kvara

Krško
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
16.02.2017.
u 11:13

Nuklearka Krško je prije tri mjeseca završila redovan remont postrojenja i obavila modernizaciju opreme

Nuklearka Krško zaustavila je u četvrtak ujutro automatski svoj rad, a uzroci zaustavljanja još se ispituju, no iz nuklearke poručuju da je riječ o manjem kvaru te da će o točnim uzrocima automatskog ispada izvijestiti javnost čim se utvrde uzroci.

Kako je za Slovensku tiskovnu agenciju STA Andrej Stritar, direktor Slovenske agencije za nuklearnu sigurnost, svi sigurnosni sustavi su prilikom zaustavljanja nuklearke djelovali pravilno, a na predviđen i odgovarajući način reagiralo je i osoblje.

Nuklearka trenutno ne djeluje, postrojenje je u stabilnom stanju, a javnost će svemu, pa i o utvrđenom razlogu automatskog zaustavljanja rada biti naknadno obaviještena, poručili su iz Krškog.
Prema riječima Stritera, navodno je automatsko zaustavljanje  nuklearke izazvala manja greška u sustavu regulacije vode u parogeneratoru.

Nuklearka Krško je prije tri mjeseca završila redovan remont postrojenja i obavila modernizaciju opreme, što je postupak koji se ponavlja svakih godinu i pol dana, a od onda nije bilo nikakvih nepredviđenih događaja niti zaustavljanja rada nuklearke.

>>Nuklearka Krško isključena iz mreže

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije