Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA HGSS-A

Autom sletio u provaliju pa sam nazvao pomoć: 'Čudo je što je živ. Jedan od 1000 preživi ovakvu nesreću'

Foto: HGSS Stanica Gospić
1/7
11.05.2023.
u 14:00

Muškarac je u ranim satima ovog četvrtka sletio automobilom u provaliju kod Gospića, a nakon što je došao k svijesti, pozvao je pomoć

Ovog četvrtka HGSS-voci u Gospiću imali su zahtjevnu akciju izvlačenja automobila koji je sletio u provaliju na relaciji Gospić – Karlobag. Naime, da je do nesreće došlo, HGSS je doznao od samog vozača koji ih je nazvao iz provalije. 

– Bio je u nesvijesti, a kad je došao k sebi, sam je nazvao 112. Kad smo došli na mjesto nesreće, automobil nismo mogli prepoznati, radi se o nekom manjem vozilu, nikakav SUV,  čudo da je čovjek uopće živ – tvrdi Dario Cindrić, jedan od pripadnika HGSS-a stanice Gospić za 24sata.

– Poziv je stigao oko 8 ujutro preko centra 112 da je vozilo sletjelo s ceste. Nama je trebalo više od 20 minuta da uopće stignemo do mjesta nesreće. A još je bilo neobičnije vidjeti samo mjesto pada. To je područje vidikovca, ima i ogradu, vozač se strmoglavio najmanje 50 do 70 metara nizbrdo, po golemom kamenju te potpuno nepristupačnom terenu. Za izvlačenje nam je trebalo oko pola sata. Ozlijeđeni muškarac žalio se na ruke i noge. Mi smo ga prevezli do hitne koja ga je odvela u gospićku bolnicu. U samoj akciji spašavanja sudjelovalo je 14 pripadnika GSS-a te nije bilo nimalo lako. Bez nas nema šanse da bi se dovukao na cestu, pa sve i da je potpuno pokretan – poručio je Cindrić. 

Ovakvi slučajevi nisu česti, a vjerojatnost preživljavanja je niska. – Nije ovo baš često, ne sjećam ovakvog slučaja, recimo jedan od tisuću preživi. Stvarno, kad ozdravi, neka plati misu, eto koliki je srećković – zaključio je Cindrić.

>> VIDEO Veličanstven prizor: Jelen bez straha prošetao riječkim područjem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije