Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISJEO IM ODMOR

Autom probio zaštitnu ogradu, putnici čudom preživjeli

Prometna nesreća, autocesta A3 (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/6
10.07.2012.
u 16:27

Nesreću je izazvao vozač Chrysler Voyagera koji je u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem, probio zaštitnu ogradu i sletio na sjeverni kolnički trak

Pravo je čudo da nitko nije poginuo u stravičnoj prometnoj nesreći koja se danas oko 13 sati dogodila na autocesti A3 Bregana – Lipovac u blizini Sredanaca u Brodsko-posavskoj županiji. Nesreću je izazvao vozač Chrysler Voyagera srbijanskih registarskih oznaka koji je, vozeći se južnim kolničkim trakom u smjeru istoka, u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem, probio zaštitnu ogradu i sletio na sjeverni kolnički trak, na kojemu se nekoliko puta okrenuo i prevrnuo. U nesreći su teže ozlijeđeni vozačevi suputnici, žena i dvoje unučadi, sedmogodišnje i devetogodišnje dijete, koji su prevezeni u brodsku bolnicu, dok je vozač lakše ozlijeđen.

– Inače živimo u Švicarskoj, a ovom prilikom išli smo rodbini u Srbiju na odmor. Vozio sam brzinom od oko 150 kilometara na sat. Međutim, autocesta je zbog radova na jednom mjestu bila sužena, a meni je malo popustila koncentracija i nisam uspio odmah reagirati. Tako sam udario u postavljene stupiće koji su me odbacili do ograde – rekao je zakrvavljeni vozač Slobodan, koji je ostao zarobljen u automobilu iz kojeg su ga morali izvlačiti pripadnici brodske Javne vatrogasne postrojbe.

Nesreća je mogla biti i teža da se Chrysler sudario sa Škodom Octavijom, također srbijanskih registarskih oznaka, koja je upravo u tom trenutku jurila iz suprotnog smjera. Iako je uspio izbjeći izravni sudar, vozač drugog auta naletio je na dijelove onog prvog koji su otpadali po autocesti te se na kraju i sam zabio u zaštitnu ogradu. Na sreću, na vrijeme je zakočio, pa su se i on i njegova suputnica izvukli samo s lakšim ozljedama.

Prvu pomoć unesrećenima su, kako doznaje Index, pružili djelatnici osiguranja premijera Zorana Milanovića, koji su upravo u tome trenutku bili na putu prema Srebrenici.

– S djevojkom sam putovao iz Beograda na godišnji odmor u Italiju. Nažalost, auto nam je uništen i morat ćemo se vratiti u Beograd, ali najvažnije je da smo ostali živi – kazao je vozač Milan. Na dijelu od petlje prema Slavonici do odmorišta Zelengaj promet se zbog radova na oba traka autoceste odvijao samo jednim kolničkim trakom.

Ključne riječi

Komentara 14

JS
ja sam gladan
17:00 10.07.2012.

Nekaj ne štima sa Chryslerima, ili sa onima koji ih voze. Možda magla, možda .....a tko zna!

OB
-obrisani-
17:11 10.07.2012.

Pozdrav. Želim ti prestaviti simulaciju stvarnog života. U ovoj igri možeš biti sve što i u stvarnom svijetu. Možeš biti: vojnik, zapovijednik vojske, političar,kogresnik, predjsednik stranke, Ministar Vanjskih Poslova, Ministar Obrazovanja, Ministar Obrane, možeš biti predsjednik Hrvatske,novinar,možeš biti poduzetnik i imati svoju firmu te prodavati proizvode na tržištu, možeš biti direktor dioničkog društva ili dioničar..Mogućosti su bezbrojne. :) Više informacija o igri možeš saznati na blogu: http://tinyurl.com/cy2rgv8 Pridruži nam se: http://e-sim.org/lan.1065/

CH
CH2710
17:00 10.07.2012.

. I... OPET probijena "zaštitna" ograda. Kog vraga su ih uopće postavljali i zalupali tko zna koliko stotina milijuna eura...??? Mogli su isto tako staviti običnu svjetlucavu vrpcu... efekat bi bio potpuno isti, dapaće, puno ljudi bi se tako spasilo.... jer u stvari nastradaju kod sudara s ogradom... dok bi... da ograde nema, mogli zakočiti na drugoj strani, naravno pod uvjetom da je tog trenutka druga strana prazna... a za to šansa i nije tako mala. Uostalom, i ja naivno pitam zašto i u šta su zalupali silan novac... kad SE ZNA tko je vodio radove i lovu trpao u vlastite džepove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije