Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četvrti put

Autohtoni proizvodi na sajmu 'Slavonski banovac' u Pakracu

sajam (1)
Foto: Željko Gašparović
1/5
26.10.2012.
u 15:21

Sajam se organizira s ciljem promoviranja turističke ponude kontinentalne Hrvatske. Izloženi su autohtoni proizvodi, predstavljeni stari zanati i obrti, sve kako bi se predstavio i osnažio ruralni turizam i poljoprivreda

Izložbeno-prodajni sajam ruralnog turizma "Slavonski banovac" četvrti je put otvoren u Pakracu. U dva dana trajanja svoje proizvode predstavit će 78 izlagača iz 9 županija i Grada Zagreba.

Sajam se organizira s ciljem promoviranja turističke ponude kontinentalne Hrvatske. Izloženi su autohtoni proizvodi, predstavljeni stari zanati i obrti, sve kako bi se predstavio i osnažio ruralni turizam i poljoprivreda. Uz nazočnost gradonačelnika Pakraca Davora Huške, Lipika Antuna Haramije i gradonačelnika Novske Antuna Vidakovića sajam je otvorio Ferdinand Troha, dožupan Požeško slavonske županije. Naglašene su brojne turističke prednosti i mogućnosti koje će se otvoriti nakon ulaska Hrvatske u EU. Za poticanje turizma i poljoprivrede u traženju sredstva trebala bi pomoći nedavno osnovana Lokalna akcijska grupa ''Zeleni trokut“ između grada Novske, Lipika i Pakraca.

– Za Novsku su gradovi Pakrac i Lipik najbliži susjedi i veže nas prijateljstvo od davnih dana. Očekujemo da Lipik postane ono što je nekad bio, turističko središte jer ima najveću tradiciju toplica u Hrvatskoj. Uz Lonjsko polje bolji dani turističke ponude naših gradova su pred nama – rekao je Antun Vidaković, gradonačelnik Novske koji je grad partner, uz Poduzetnički centar Pakrac i Turističku zajednicu grada Pakraca, u organizaciji sajma. Tijekom trajanja sajma Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika provodi humanitarnu akciju ''Šišanjem uz njih“, a uz štandove i bogatu ponudu obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, veliko je zanimanje bilo za kovanje vlastitog novčića „Slavonski banovac“.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupile su folklorne skupine i tamburaški sastavi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije