Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nitko nije teže ozlijeđen

Autobus sletio s ceste dok je učenike vozio na nastavu

autobus Slavonski Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/8
15.10.2015.
u 19:06

Jedni drugima pomagali smo izaći iz vozila. Postali smo svjesni opasnosti tek kada je započelo prevrtanje, kaže učenica

 Autobus sa srednjoškolcima sletio je u kanal i prevrnuo se na bok oko 12.15 sati na cesti Slavonski Brod - Vrpolje između Donjih Andrijevaca i Starog Topolja. U vozilu je bilo dvadesetak putnika, većinom učenika koji su iz Divoševaca, Donjih Andrijevaca i drugih sela istočnog dijela brodskog Posavlja putovali u školu u Slavonski Brod.

Prema informacijama koje smo dobili iz policije, nijedan od putnika nije se požalio na teže ozljede niti je tražio liječničku pomoć. Ipak, kako neslužbeno doznajemo, u nesreći je nekoliko učenika lakše ozlijeđeno.

– Ne znam kako je došlo do prevrtanja autobusa. Jedni drugima pomagali smo izaći iz vozila, a ja osjećam bolove u leđima. Postali smo svjesni opasnosti tek kada je počelo prevrtanje. Dobro je što nitko nije ozbiljnije ozlijeđen – kazala je jedna od učenica iz autobusa. Prometna se nesreća dogodila u velikom zavoju. Točan uzrok slijetanja u polje utvrdit će se policijskim očevidom, ali čini se kako su prevrtanju autobusa kumovale loše vremenske prilike, sitna kiša i skliska cesta te neprilagođena brzina. Autobus koji redovito prometuje na relaciji Vinkovci – Slavonski Brod, navodno je proklizao na kolniku, zarotirao se i prevrnuo na travnatu površinu pokraj ceste u smjeru suprotnom od onoga kojim se kretao.

– Ni sam ne znam kako je došlo do slijetanja autobusa. U jednom trenutku nešto me povuklo i proklizao sam s ceste – rekao je vozač autobusa Igor Lazić za portal SBplus. Na mjesto događaja došli su i rukovoditelji požeške autoprijevozničke tvrtke APP, ali oni nisu bili voljni davati izjave. Za vrijeme trajanja očevida putnici su na kiši čekali drugi autobus.     

>> Pijani mladić (21) vozio prebrzo u Audiju i skrivio sudar, poginuo putnik u drugom vozilu

Komentara 6

DH
dalibor.hren
16:36 15.10.2015.

Ako je u pitanju školski autobus, onda u njemu ne smije biti "većina učenika" već samo i isključivo samo učenici. A, ako su u autobusu samo učenici, onda se vozač MORA pridržavati prometnih propisa ili ne smije voziti "tehnički ispravan autobus".

Avatar patkovic
patkovic
18:04 15.10.2015.

to je dugačak zavoj a bus visok , repa se izvozi

BB
bozo boric
18:59 15.10.2015.

..hahah sigurno se kočijaš igrao sa mobitelom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije