Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZROK IZLIJETANJA
Povratak na članak

Autobus s učenicima izletio zbog prevelike brzine, vozač prijavljen

Doznajemo da je u trenutku izlijetanja vozio brže od 90 kilometara na sat, a ograničenje je bilo 80.

Komentari 18

KA
Kakma
18:07 10.06.2010.

Redaju se nesrece sa autobusima.Razlog?Opci nemar u drzavi,rasulo morala i odgovornosti.Krdje i plkackanje od 1990 do danas.Parola zna se cija \" Idemo dalje \" u ponor morala.

VL
Avatar MarkoHR
MarkoHR
18:38 10.06.2010.

Ne zna se tko je ovdje više retardiran, da li ovi najteži pacijenti \"komentatori\" VL, koji jedva čekaju neki članak kako bi izlaprdali svoje razočaranje i tugu zbog toga što im je nestala voljena DŽAMAHIRIJA, ili pak vozač koji očito ne posjeduje niti mrvicu odgovornosti za posao koji bi želio raditi. Isključivi krivac ove nesreće je vozač autobusa, koji je krajnje nesavjesno, nemarno, neodgovorno i opasno ugožavao druge sudionike u prometu.

VL
Avatar MarkoHR
MarkoHR
20:16 10.06.2010.

U oštrom lijevom zavoju vozač je prešao u suprotni trak (rezao je zavoj), i zbog nailaska kamiona iz suprotne strane morao je naglo skrenuti u desno. Zbog toga je sa kotačima zahvatio kosinu s desne strane ceste, i cca. 50 metara vozio se po njoj. Nakon toga naletio je na početak metalne ograde, i tu se je prevrnuo. Prevelika brzina za takav zavoj, prelazak na suprotni trak, i naglo skretanje udesno - to su razlozi prevrtanja.

VL
Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
01:58 11.06.2010.

Jos jedan \"talentirani\" vozac odlucio je testirati Newtonove zakone. Upravo zbog takvih prekoracenje ogranicenja brzine, pogotovu kad je rijec o profesionalnom vozacu, valja strogo kaznjavati.

VL
OB
-obrisani-
21:49 10.06.2010.

Članak i vještačenje su namjenjeni hrvatskoj javnosti, jer samo visokoobrazovani koji su završili hrvatske fakultete će uvidjeti kako je vještačenje bilo izuzetno precizno i da je sigurno tih 10 km/h bilo presudno za prometnu nezgodu. Nakon toga ta visokoobrazovana i etična javnost koja nikada nije prešla ni 1 km/h više od dopuštene proziva vozača, naravno i takvi visokobrazovani i etični , oni su i izuzetno sposobni vozači, koji tijekom prijeđenmih 500 000 km nisu napravili nijednu grešku u vožnji . Tko može da dokaže da kamion iz suprotnog pravca nije prešao na drugu stranu kolnika, pogotovo ako se uzme u obzir i da je on ulazio u zavoj sa 80 - 90 km/h .

VL
OB
-obrisani-
17:27 10.06.2010.

bosanac kupio vozačku u bosni i tu preko veze vozi djecu sve te šofere provjerit gdje su polagali vozački tu bi isto imao posla uskok jer se u bosni mogao kupit i doktorat

VL
BA
Bandit
21:11 10.06.2010.

Cisto me atrah poslati sina na more ,kad vidim kakvi neodgovorni vozaca ima i to jos nazovimo ih PROFESIONALNI,nevidim razloga sto bi policija lagala napraio je prekrsaj i to je to ,samo za vozace autobusa ako im se dokaze krivnjaja odmah bi im trebalo oduzeti kategoriju za bus,,,Tko se s ovim neslaze nek se pita bili dao svoje djete u takav bus sa nesavjesnim vozacem???

VL
MM
Mladen Miletić
13:51 10.06.2010.

brzina mu je bila nešto viša od 90 kilometara na sat, iako je najveća dopuštena brzina na tom dijelu ceste 80 kilometara na sat. prema tome i nije uzrok baš samo prebrza vožnja, kako znamo vole postaviti nerealno znakove ima mjesta gdje se i duplo brže može voziti bez posebne opasnosti. Što naravno predstavlja provokaciju i neznanaje odgovornih za protok saobračaja ... Ovdje če biti još neki jači razlog za prevrtanje osim nešto ubrzane vožnje. Ako je uopče i \"istina što tvrde odgovorni\" jel kod brzine od preko 90 i izvrtanja busa su još i super super prošli bez da je više od pola izginulo...

VL
TH
than
14:21 10.06.2010.

Kao sto sam i napisao kada se dogodili. Nista cudno od bahatih vozaca...

VL
DU
Deleted user
14:58 10.06.2010.

Nase gluposti sa 80 ili 90 km/h. Danasnji autobusi voze bez problema 100-110 km/h. To je na primjer u Njemackoj za autobuse dozvoljeno na svim auto cestama. I naravno da se nesrece desavaju. Ali najcesce je uzrok ili tehnicka neispravnost vozila ili umor vozaca. Ne zelim spekulitari, ali nije li moguce da je vozac autobusa na trenutak zaspao? Dalje, pogledajte ogranicenja brzine na nasim auto cestama. Vozih prosli tjedan Rijeka-Zagreb-Rijeka. I od Tuhobica do Bosiljeva je stalno ogranicenje 80/100/110 a moze se voziti bez problema 130. A cim padnu dvije kapi kise ogranicava se na 80. Po povratku je malo padalo oko Karlovca a od Karlovca do Bosiljeva je bilo gotovo vec suho pa je svejedno bilo ograniceno na 80. I naravno da se nitko nije toga drzao. Od Bosiljeva do Rijeke je opet bilo 80 iako je cesta bila suha. Pitam se koja je to kretenarija. Da se razumijemo: ja ne spadam u one koji voze 200 po auto cesti, vec moj tempo je uvijek izmedju 120 i 140. A te brzine nase auto ceste mogu podnijeti u gotovo svim uvjetima.

VL
OB
-obrisani-
15:09 10.06.2010.

kao đak putovao sam na dosta eskurzija i uvijek bi učiteljice sjedale do vozaća ili sjedalo iza vozaća,naravno pritom razgovarajući sa šoferom o svakakvim pinkaterijama te time odvračale pozornost vozaću od saobraćaja ili je koćijajaš pokazivao svoje umijeće u pravljanjaja sa konzervom.. na svoje oči ponekad sam i vidio dodirivanje koljena..mislim.. ...

VL
DM
dr_max
16:33 10.06.2010.

Ove izjave o velikom prekoracenju brzine su price za malu djecu, danasnji autobusi voze preko 100km/h i apsolutno su sigurni. Ovdje bih ja prije rekao da se radi o tehnicki neispravnom vozilu! Ako netko kaze da je bus bio na tehnickom pregledu, onda je naivan. Tako pregledani autobus budu svakodnevno u Njemackoj skinuti s autoputa radi neispravnih kocnica, ovjesa, ABSa i drugih vitalnih djelova vozila. Cinjenica je da opcenito busevi i kamioni iz nasih krajeva i istocne Europe nisu tehnicki ispravni a voze po cijeloj Europi. Iz tog razloga ih policija redovito vadi iz prometa po autobanima. Prekoracenje od 10km/h je smjesni razlog za nesrecu, tu je vjerojatno vlasnik busa da skine odgovornost sa sebe \"pojeo cevape\" s odgovornima, a jadni nepismeni vozac (kao sto je to netko vec spomenuo ovdje) bude naguzen.

VL
Avatar MarkoHR
MarkoHR
17:01 10.06.2010.

Ovakav autobus može samo po autocesti voziti 100 kmh, ali ne i po zavojitoj cesti kroz Veljun, koju ja jako dobro poznajem. Vozač je sjekao zavoje, ulazio u škare - to su potvrdili i nastavnici, i učenici. U jednom zavojuu pojavio se kamion s druge strane, vozač je morao naglo skrenuti u desno, i završio je na škarpi - uzvišenju s desne strane kolnika.

VL
UM
Umjereni
17:02 10.06.2010.

Evo, za one koji očito nisu uspjeli pročitati u proteklih nekoliko dana novinski članak, želim kratko s njima ponoviti gradivo: nesreća se nije dogodila na autoputu. Još jednom: nesreća se nije dogodila na autoputu. Molim dr_max-a i ostale bisere da to ponove jedno tridesetak puta u sebi ili na glas. Iz toga proizlazi da vožnja od 90 kmh na lokalnoj magistrali nije isto kao voziti tom brzinom na autocesti. Čak i da je autobus siguran pri toj brzini, nisu ostali sudionici u prometu. Nek je naletio na malo oštriji zavoj, pokupio bankinu, izgubio nadzor, pokušao ispraviti putanju, i evo autobusa na boku. Kad bih svoje desetogodišnje dijete dao da ga vozi škola na Plitvice, zadnje što želim jest da neki poludjeli vozač divlja po lokalnoj cesti \"jerbo su današnji autobusi sigurni\". Jedino što mi još gluplje pada na pamet jest kada je jedan preponosni vlasnik prije nekoliko godina pitao da li se treba vezat u svojem novom pasatu jerbo isti ima zračne jastuke.

VL
OB
-obrisani-
17:30 10.06.2010.

To je normalna posljedica sveukupnog stanja u državi, opći kaos. Spašavaj se tko može. Tko tehnički provjerava autobuse, koliko su stari, tko provjerava zdravstveno stanje vozača, njihove vize radne dozvole pismenost tko provjerava reference agencije.. Nitko. ..ali radi se na radi se na tome....DODIK trazi nepismene vozace autobusa...!!

VL
DI
dr-ivek
18:10 10.06.2010.

i sad će opet samo vozač nastradati, a nigdje ni riječi o tome , kakvi su mu uslovi rada bili, koji mu je poslodavac rok dao da taj put mora prijeći, zašto nema dva vozača itd. ali kako radnici uu ovoj banana državi uvjek popuše, tako će vjerovatno i ovaj put biti.

VL
MA
MaloMisto
19:57 10.06.2010.

vecu glupost nisam cuo... zbog 10 km/h vise prouzrocio nesrecu. Za tako veliki prekrsaj propisana je kazna od par stotina kuna, i osim za punjenje proracuna nicemu ne sluzi. Bilo bi bolje da nastave s pregledom autobusa.

VL
JU
JUBITU
23:50 10.06.2010.

HAHAHA. Koji vic, takav autobus može bez greške vozit 130 km/h i proć kroz svaki zavoj na autocesti a da ne sleti sa ceste. Pa nije to stari DAF, FAP kljunaš ili TAMIĆ koji nisu ni mogli vozit brže odd 80 km/h i imali su tolikog lufta na letvi volana da si morah hvatat vozilo po cesti . . . . Neko je nekog dooooobro zamastio . . . a jadan šofer bu fino kriv

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.