Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
putovali s plitvica

Autobus s japanskim turistima sudario se s tri kamiona

nesreća,sudar,autobus (1)
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/9
24.04.2012.
u 16:14

\"Ne smijem ni razmišljati što bi bilo da smo ostali \'u sendviču\', kamion bi sigurno došao do pola našeg autobusa\"

Autobus i tri teretna vozila sudarili su se u 14.50 sati na državnoj cesti D-1 u Cerovcu Vukmaničkom nedaleko od Karlovca. Nekoliko putnika iz autobusa zatražilo je liječničku pomoć. U autobusu su bili japanski turisti koji su putovali s Plitvičkih jezera prema Zagrebu. U šoku su, ali nitko od putnika nije teže ozlijeđen ni hospitaliziran.

Nakon sudara javio nam se očevidac, vozač Sesvete busa, čijom je prisebnom reakcijom izbjegnuta tragedija.

– Vozio sam glumce zagrebačkog ITD-a iz Splita. Bilo smo u Tušiloviću i išli prema Karlovcu. Kolonu je predvodio kamion, iza je vozio manji tegljač, zatim autobus s japanskim turistima, onda smo bili mi i još jedan kamion. Odjednom je prvi kamion naglo zakočio. U njega je udario drugi, a zatim i bus. Vidio sam da kamion iza mene ne može stati. Procijenio sam da s druge strane nema nikoga, "bacio" sam se na lijevi kolnički trak u suprotnom smjeru. Kamion iza ipak je uspio zakočiti. Još ne vjerujem da je sve dobro prošlo. Ne smijem ni razmišljati što bi bilo da smo ostali "u sendviču", kamion bi sigurno došao do pola našeg autobusa – u dahu je ispričao naš sugovornik.

Kaže da dvanaest godina vozi autobus i prometni je stručnjak. Upozorava da su prometne nesreće sve češće, uglavnom zbog ljudskog faktora.

Komentara 8

OB
-obrisani-
18:19 24.04.2012.

Autobus s japanskim turistima sudario se s tri kamiona ..... istovremeno ili jedan po jedan ?????

VE
verrmaj
18:50 24.04.2012.

To je uvjek tako kad se ne respektira odstojanje izmedju vozila pa je normalno da se uvjek desavaju takove nesrece , ovaj put bez tezih posljedica!!!

TE
Testera
17:28 24.04.2012.

Malo ga je prislonio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije