Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad u Ateni

Autobomba eksplodirala ispred grčke središnje banke!

Grčka autobomba
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
10.04.2014.
u 09:18

Oko 45 minuta prije eksplozije, novine su dobile telefonski poziv u kojem je nepoznata osoba kazala da se u automobilu nalazi 70 kilograma eksploziva

Automobil-bomba eksplodirala je jutros ispred grčke središnje banke u Ateni. Razbijeni su prozori na obližnjim trgovinama, ali nije bilo ozlijeđenih, kazali su  policija i očevici, piše Guardian.

Oko 45 minuta prije eksplozije, novine su dobile telefonski poziv u kojem je nepoznata osoba rekla da se u automobilu nalazi 70 kilograma eksploziva, naveo je policajac koji je želio ostati anoniman.

Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad, no policija vjeruje da je to djelo ljevičarskih i anarhističkih grupa. Očevici su vidjeli krhotine diljem atenske ulice u kojoj se nalaze mnoge banke i trgovine. Ovakvi napadi intenzivirali su se nakon što je Grčka počela provoditi nepopularne mjere štednje u zamjenu za milijarde eura pomoći koje je dobila od Europske unije i MMF-a 2010. godine.

>>Hrvatska najrizičnija u EU, i Grčka se zadužila povoljnije

Komentara 9

Avatar Pataren
Pataren
09:29 10.04.2014.

jedini nacin,strah u kosti onima koji zele da se bojimo!deri mafiju bankarsku i njihove jatake politicare!!!

MI
miso
10:11 10.04.2014.

['Pataren 10.04.2014 u 09:29h ... mafiju bankarsku i njihove jatake politicare!!!'] Pataren, razmislite da umjesto više termina koristite samo jedan - robovlasnici.

Avatar gladnijura
gladnijura
10:31 10.04.2014.

Očito su neki nezadovoljni smanjenjem kamata na 6,05 %, na daljnje zaduživanje Grčke koji neko tako jako hvale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije