Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBUZDAVANJE EKSPONENCIJALNOG RASTA
Povratak na članak

Austrijski virolog upozorio na alarmantnu situaciju: 'Morat ćemo odlučiti kome ćemo pomoći, a kome nećemo'

Kao limitirajući faktor austrijski virolog vidi nedostatno i već sada umorno i iscrpljeno medicinsko osoblje, a ne raspoložive bolesničke krevete i respiratore.

Komentari 24

ZE
zecopas
20:21 11.11.2020.

Taj lik ili nije uopće virolog ili je TOTALNI IDIOT. Ovakvo forsiranje laži i dizanje panike oko najobičnije gripe, nema veze sa zdravim razumom i to si nijedan ozbiljan čovjek ne bi trebao dopustiti. Ili je plaćen da laže ili je retardirana budaletina! Znam preko 20 ljudi koji su imali koronu i svi do jednog kažu da je to obična prehlada, da je čak i sezonska gripa barem 5 puta gora stvar. Zato ne serite više s ovom prehladicom, budale lazljive!

VL
Avatar manjejeviše
manjejeviše
13:52 11.11.2020.

Kratko rečeno Usterajh je u Kurtzu !

VL
HA
Harki
15:21 11.11.2020.

Bez brige Austrijanci, stricek Bill Gates ce vam savjetovati koga da ubijete, a koga ne, ovaj igrokaz sa ovom upalom pluca, velikim dijelom i jeste njegovo djelo.

VL
Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
13:17 11.11.2020.

meni nije jasno zašto Austrijanci jednostavno ne prekopiraju naše mjere i sve će biti OK Uostalom ako ne znaju kako dalje neka zovnu našu "fantastičnu četvorku" i sve je odjednom pod kontrolom

VL
KE
Kendra
17:01 11.11.2020.

Uskoro uz ove slabe mjere to čeka i Hrvatsku. No, ja neću biti ta koja će birati koga spašavati, a koga pustiti da umre. Prije toga dat ću otkaz, a onda neka "trijažu" rade Vlada i Stožer.

VL
ED
edgar2
14:01 11.11.2020.

Ako jedna osoba može zaraziti 2 ili 3 osobe onda se očekuje eksponencijalni rast kao u slučaju Sars-CoV-2. Kad se to nebi događalo nebi ni imali epidemiju (pandemiju) i straha i panike ne bi bilo.

VL
SI
sisavac
13:07 11.11.2020.

rješenje je jednostavno, i pola znanstvene zajednice ga predlaže već 9 mjeseci, al država ne želi 'roditi'. prihvatimo bolest, priviknimo se na nju, ona će kao i sve ostale proći s vremenom, rizične skupine se nek čuvaju zaraze, ostali nek žive. nema tu suštinske razlike između hiv-a i korone, sve je u ponašanju, i hiv je jako zarazan, samo smo na njega zaboravili. ako je bolest opasna isključivo za slabe kronične bolesnike, onda se na njih baziraju procesi. da imate stado krava, i vukovi vam napadaju samo telad, vi cijelo stado zatvorite u štalu, ili ipak odvojite samo telad i posebno ih čuvate... ovdje se zna cilj, zna se tko, tj sredstvo napada. u čemu je problem?

VL
TO
TORQUEMADA
13:24 11.11.2020.

Prisjetimo se načas tko je ignorirao leglo zaraze u skijalištima i pravio se lud na upozorenja zdravstvenih službi drugih zemalja tjednima, time pridonijevši strahovitom širenju virusa Europom, koja je danas najinficiraniji dio svijeta. Pošteno je na neki način da se pokaže koliko je to bilo nepromišljeno, opasno i štetno baš ondje gdje je prikrivano zarad profita i niskih gramzivih pobuda. Na kraju će sve daleko više koštati i pojedince i zajednicu, ne računajući pritom gubitke silnih ljudskih života.

VL
PV
prcko.vita
14:57 11.11.2020.

Kod njih je to barem jednostavno odabrati, vidiš odmah po prezimenu, po boji kože, po naglasku, koga ćeš spašavati a koga ne.

VL
DU
Deleted user
13:13 11.11.2020.

To je trijaža (Günter Weiss upozorava da u slučaju nastavka sadašnjeg eksponencijalnog rasta broja novozaraženih u Austriji postoji „konkretna opasnost da za tjedan do dva nastupi Triage“.) znana iz ratnog stanja ili mirnodopskih katastrofa, da pojednostavim - tko vriska, jauče, znači da ima vitalne funkcije i da je svjestan i liječnik ide prema onima koji ne "daju glasa od sebe" jer se smatra da imaju poremećene vitalne funkcije. Ukratko, visoka životna dob je tu prepreka jer se smatra da mlađi imaju više šanse za preživjeti, a ima i drugih faktora. To se nastoji izbjeći po svaku cijenu odnosno post festum slijedi niz prigovora, stručnih, savjesti, šefova, medija i dr- ali kad je stani-pani i odluke se moraju donositi u hodu, bukvalno u sekundama, onda se radi trijaža po prvospomenutim pravilima.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
13:37 11.11.2020.

Austrijski liječnici zbunjeni, a na večernjem znalaca koji u srž poznaju koronu. Samo zatvorite oči i problem se riješi. Tako i tako svi imaju još neku dodatnu bolest, pa nije grijeh ako umru, tako je po mišljenju antikoronaša i onih kojima se od maske priviđa brnjica. Pitam se što su bili u prošlom životu.

VL
Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
15:21 11.11.2020.

bog čuva hrvatsku

VL
Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
13:21 11.11.2020.

nikakav eksponencijalni rast ovdje ne postoji, nema ga! postoji samo eksponencijalno širenje straha i panike...

VL
Avatar lepihercegovac
lepihercegovac
15:19 11.11.2020.

šta mi imamo sa austrijom... koliko znam nismo više u austrougarskoj... imamo mi našu domoljubnu hrvatsku koronu koja je bolja od i jedne u regionu..

VL
DU
Deleted user
13:18 11.11.2020.

navodno je likove Teletubbies osmislio pedijatar te označavaju Laa-Laa kao dojenačka žutica i slično povezano uz bilirubin, Dipsy kao onkološki pacijenti, Po kao virusna oboljenja kod djece najčešće rota virus, samo Tinky Winky ima dvije verzije sa ili bez crvene torbice, a tako nekakose i u trijaži određuje hitnost postupanja

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.