Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zemunik

Austrijski piloti uvježbavali presretanje s hrvatskim kolegama

vojni avion  (1)
Foto: MORH
1/5
23.11.2011.
u 18:28

Posjet je nastavak uspješne dugogodišnje suradnje hrvatskih i austrijskih pilota, a ova je aktivnost iskorištena za uvježbavanja posada EA u zadaćama presretanja ciljeva u zraku.

Deset pilota i dva zrakoplovna tehničara pilotske škole austrijskog ratnog zrakoplovstva iz Zeltwega sa šest aviona Pilatus PC-7 sletjeli su u utorak u vojarnu Zemunik u dvodnevni radni posjet Eskadrili aviona (EA) 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a, izvijestili su iz MORH-a.

Posjet je nastavak uspješne dugogodišnje suradnje hrvatskih i austrijskih pilota, a ova je aktivnost iskorištena za uvježbavanja posada EA u zadaćama presretanja ciljeva u zraku.

Nakon što su austrijski avioni ušli u hrvatski zračni prostor, presreli su ih piloti EA u Pilatusima PC-9M te ih pratili sve do slijetanja u vojarnu Zemunik.

Dobrodošlicu im je izrazio bojnik Mario Pleša koji je naglasio da je ovo dobar put za nastavak dobrih odnosa dvaju zrakoplovstava te nova mogućnost za dogovaranje zajedničkih aktivnosti u uvježbavanju i razmjeni iskustava u letačkoj obuci i školovanju vojnih pilota.

Bojnik Alexander Kőll, zapovjednik pilotske škole iz Zeltwega,  zahvalio je hrvatskoj eskadrili na dočeku i nastavku suradnje s hrvatskim pilotima.

– Iskustvo zajedničkog leta s hrvatskim kolegama je posebno i jako nas se dojmio doček u zraku nakon čega smo u njihovoj pratnji doletjeli u Zemunik. Ovo je naše prvo zajedničko letenje i uistinu je bio poseban doživljaj za sve austrijske pilote – kazao je bojnik Kőll.

Komentara 17

DU
Deleted user
00:07 24.11.2011.

I nakon uspješne pljačke HDZ-a i SDP-a i koalicijskih partnera HR vojska se vratila na same početke avijacije. Tamo u 1949 godinu, onda bi ti avioni bili jako moderni.

DU
Deleted user
00:36 24.11.2011.

Pa ako su ti avionceki za poljoprivredu cisto fino izgledaju!

MD
mara-danda
20:12 23.11.2011.

oba su pala na cemu lete hr piloti..na metlama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije