Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
319 PREMINULIH

Austrijski ministar Anschober:'Druga etapa bit će mukotrpnija od prve'

Foto: BKA, Beč - Andy Wenzel
10.04.2020.
u 15:40

Brojka ozdravljenih u stalnom je porastu i iznosi 6.064, a ukupno je do sada na koronavirus testirano 134.743 osoba.

Prvi veliki cilj, prva velika etapa su ostvareni“, rekao je austrijski ministar zdravlja Rudolf Anschober u petak na konferenciji za novinare u sjedištu austrijske Vlade u Beču dodavši: "Dnevni prirast oboljelih pao je na 2,2 posto, a od 3. travnja stalno se kreće ispod 5 posto“.

Napomenuo je kako su zdravstveni kapaciteti zahvaljujući „senzacionalnom doprinosu“ austrijskih građana „ostali na sigurnoj strani“.
Anschober je apelirao na Austrijance da na kraju prve faze i  kako je istakao „super puta“ kojim je Austrija do sada išla u borbi protiv širenja koronavirusa,  za predstojeći Uskrs "ništa ne riskiraju“.

"U protivnom teoretski možemo u samo nekoliko dana sve uništiti, a to se ne smije dogoditi“, poručio je građanima s molbom „da se pridržavaju mjera i  izdrže“. 

Iznio je pritom i pozitivne brojke koje bude optimizam, napomenuvši kako je  od 3. travnja u Austriji dnevno više novo ozdravljenih nego novo oboljelih. Rekao je kako optimizam budi i udvostručenje broja oboljelih, koji se je u međuvremenu pomaklo na svakih 29 dana.

"Druga etapa počinje nakon Uskrsa, postupnim labavljenjem mjera. Ta će etapa biti još mukotrpnija od prve, jer ne postoji iskustvo drugih zemalja za te situacije“, naglasio je austrijski ministar upozorivši: "Prema tome, ne zaboravite, osnovna dosadašnja pravila vrijede i nakon Uskrsa“.

Anschober je napomenuo da će se „postupno otvaranje Austrije“ držati pod strogom kontrolom. Dodao je kako "nije isključeno da nakon Uskrsa broj oboljelih krene uzlaznom putanjom“.

Dok optimistični austrijski ministar poziva na oprez, mediji upiru prstom u stalni i ne baš mali porast broja preminulih od koronavirusa u Austriji. Prema podacima austrijskog Ministarstva socijalne skrbi, zdravlja i njege objavljenim u petak prijepodne, od koronavirusa je do sada preminulo 319 osoba, od ukupno 13.271 oboljelih. 

Najviše smrtnih slučajeva zabilježeno je Štajerskoj (71), Beču (67), Tirolu (59) i Donjoj Austriji (54). Najviše oboljelih ima u Tirolu (3.045), Donjoj Austriji (2.192), Gornjoj Austriji (2.085) i Beču (1.925). Brojka ozdravljenih u stalnom je porastu i iznosi 6.064, a ukupno je do sada na koronavirus testirano 134.743 osoba. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije