Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Austria goes Zrće

Austrijski mediji: Već gotovo 200 Austrijanaca, povratnika s festivala na Zrću zaraženo

Marko Dimic/PIXSELL
29.07.2021.
u 14:23

Festival na Zrću je, kako navode mediji, ove godine posjetilo oko 19.000 Austrijanaca

Pod naslovom „Korona-Klaster kod festivala u Hrvatskoj: 192 slučaja u 8 saveznih pokrajina“, austrijski „puls24“ u četvrtak izvještava kako je do danas u osam austrijskih saveznih pokrajina kod 192 povratnika iz Hrvatske s festivala „Austria goes Zrće“, održanog od 17. do 24. srpnja na plaži Zrće na otoku Pagu , potvrđena pri povratku u Austriju zaraza koronavirusom. Uz opasku kako je jučer bilo 102 slučaja.

Kako navodi „puls24“, u četvrtak je Donja Austrija prijavila porast broja zaraženih s 38 na 50, a Gornja Austrija s 47 na 60. U Tirolu je zabilježeno 29 slučajeva zaraze, u Beču 15, u Salzburgu 14, u Gradišću 9,u Koruškoj 5 i u Vorarlbergu 3, svi koji su neposredno vezani uz posjet festivalu na Zrću. Isti izvor navodi kako je to dodatna potvrda da su „crne“ brojke znatno veće nego li se je prethodno mislilo, te kako djelatnik austrijskog „Crvenog križa Gerry Foitik možda ima pravo kada je jučer na svom Twitteru iznio procjenu o navodno 350 ukupno zaraženih povratnika s Paga.

Festival na Zrću je, kako navode mediji, ove godine posjetilo oko 19.000 Austrijanaca. Austrijski dnevni listovi Kronen Zeitung i Oberösterreichische Nachrichten danas u podne izvještavaju o 186 zaraženih s Zrća. Krone pod naslovom „Već 186 zaraženih nakon festivala u Hrvatskoj“, a regionalne Oberösterreichische Nachrichten pod naslovom „Nakon Zrća-festivala u Hrvatskoj: 67 korona slučaja u Gornjoj Austriji“. Oba lista konstatiraju kako je najveći porast broja zaraženih zabilježen u Tirolu, i to s jučerašnjih 4 na današnjih 29. Također ponavljaju apel pokrajinskih tirolskih vlasti upućen svima koji su bili na festivalu na otoku Pagu da svakako odu na PCR test.

Zdravstvene vlasti pokrajine Gornje Austrije navode kako je u Gornjoj Austriji jučer zabilježeno 47 korona zaraženih povratnika s festivala u Zrću, danas 20-tak više, uz opasku kako tim brojkama treba još pridodati i 14 koronom zaraženih maturanata iz ove pokrajine s maturalca u Poreštini, u organizaciji austrijske agencije „X-Jam“. Ono što je zajedničko svim austrijskim medijima, ali i pokrajinskim zdravstvenim tijelima je da govore o svakodnevnoj rastućoj tendenciji broja zaraženih nakon posjeta festivalu na otoku Pagu, te pozivaju sve povratnike s te manifestacije u Hrvatskoj da se hitno podvrgnu PCR testu kako bi se pravovremeno uspjelo zaustaviti lančano širenje koronavirusa Austrijom i njegove sve agresivnije delta mutacije.

Ključne riječi

Komentara 8

NE
neboiznadzagreba2
14:28 29.07.2021.

Trebalo bi pitati te zaražene bi li opet sve ponovili, vjerujem da bi odgovor bio: da, ponovno bismo na more, na Pag, u Hrvatsku. Pustite ljude da žive, kanite se sadržaja njihova nosa i poručujte Ne bojte se!

IJ
istinaa__jako_boli
18:23 29.07.2021.

Posto su na festival mogli samo cijepljeni , to znaci da su cijepljeni ti koji prenose zarazu na ostale, a za to nije kriv festival, nego cijepivo.

XA
xaron
20:49 29.07.2021.

Testirali su ih po povratku, tako da neznamo koliko ih je otislo več zaraženih. Realna slika bi bila da su ih testirali PRIJE i POSLIJE puta u Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije