Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Austrijski mediji sumnjaju da se ministrica porijeklom iz BiH zarazila koronom u visokom stupnju trudnoće

Zabrinutoj javnosti ministrica je poručila da nema nikakvih simptoma bolesti i da je zdrava, a kod kuće je iz sigurnosnih razloga zbog trudnoće.
10. studenoga 2020. u 12:26 1 komentara 5816 prikaza
Foto: BKA Andy Wenzel

Austrijski mediji u utorak pišu o velikoj zabrinutosti za ministricu pravosuđa Republike Austrije, inače porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Almu Zadić, trenutačno u visokom stupnju trudnoće, da postoji mogućnost da se je na jednom intervju protekli tjedan zarazila koronavirusom.

Jučer je javnosti obznanjeno kako je austrijska ministrica iz redova stranke Zelenih, mlađeg partnera „narodnjaka“ u austrijskoj vladajućoj koaliciji dobrovoljno otišla u kućnu samoizolaciju. Kao razlog je navedeno da je novinarka jednih austrijskih dnevnih novina, koja je osobno intervjuirala ministricu potom pozitivno testirana na koronavirus. Mediji ističu kako je 36-godišnja Zadić, koja početkom siječnja 2021. godine očekuje svoje prvo dijete, potom otkazala sve planirane termine i radi od kuće.

AUSTRIA-VIENNA-COVID-19-CROATIA-TRAVELERS-TESTING COVID-19 PANDEMIJA U Austriji 5.593 novozaraženih u jednom danu i sve više umrlih

Zabrinutoj javnosti ministrica je poručila da nema nikakvih simptoma bolesti i da je zdrava, a kod kuće je iz sigurnosnih razloga zbog trudnoće. Da ministrici pravosuđa proteklih dana baš nije bilo lako i da je bila pod velikim opterećenjem potvrđuju medijska izvješća prema kojima je Zadić prošli tjedan morala apsolvirati brojene termine kao posljedicu terorističkog napada u Beču. Ali, morala se je suočiti i s oštrim i glasnim kritikama upućenim Ministarstvu pravosuđa na čijem je čelu, zbog prijevremenog otpuštanja 20-godišnjeg bečkog teroriste Kujtima Fejzulaija u prosincu prošle godine iz zatvora.

Zadić je poručila kako je njegovo otpuštanje bilo u skladu s zakonskim odredbama. Naime, u vrijeme otpuštanja Fejzulai nije imao 21 godinu i za mlade kažnjenike austrijski zakon predviđa puštanje na slobodu nakon što odsluže dvije trećine kazne i resocijalizirani su, u čemu je kasniji terorista uspio zavarati sve oko sebe: od pravosudnih i ostalih stručnjaka do svojih roditelja i poznanika.

Napad u Beču SASTALI SE UOČI NAPADA Terorizam u Beču: I Švicarci i Nijemci na bečkom džihadističkom susretu

Ministrica pravosuđa Alma Zadić inače, zbog svog porijekla iz Bosne i Hercegovine, već je od njenog polaganja prisege pred austrijskim predsjednikom Alexanderom Van der Bellenom početkom ove godine izložena na društvenim mrežama mržnji, netrpeljivosti i prijtnjama zbog čega je već duže vrijeme pod zaštitom policije.

 

Dino Rađa
'NEMOJ DA TI PUNE GLAVU'
Dino Rađa: Obišao sam Auschwitz, Bleiburg, Jasenovac, Ovčaru i nije mi jasno...
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
  • Vlaskoulicanec:

    Ha, ha, ha, ha,... zabrinutoj javnosti??? Boli Austrijance briga za nju, imaju oni drugih problema!!!