Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treba zeleno svjetlo parlamenta

Austrijski kancelar čeka odobrenje za lockdown necijepljenih: 'Moramo ponovo postrožiti mjere'

Alexander Schallenberg
Foto: Guo Chen/XINHUA/PIXSELL
1/3
12.11.2021.
u 15:31

Necijepljeni već ne smiju u restorane, kazališta, skijaške žičare i salone za njegu poput frizerskih

Austrijski kancelar Alexander Schallenberg najavio je u petak da čeka zeleno svjetlo parlamenta u nedjelju za uvođenje mjere zatvaranja necijepljenih osoba, rekao je premijer te europske države suočene s naglim rastom zaraženih od covida-19.

"Cilj je jasan: želimo u nedjelju dati zeleno svjetlo za mjeru zatvaranja na nacionalnoj razini za osobe koje nisu cijepljene", rekao je Schallenberg na konferenciji za novinare, kako prenosi agencija AFP.

Kancelar nije objavio kada bi ta mjera trebala stupiti na snagu. U nedjelju bi austrijski parlament trebao odobriti najavljenu mjeru karantene kako za necijepljene tako i za one koji nisu preboljeli bolest.

Necijepljeni će moći izlaziti iz karantene kako bi ispunili svakodnevne potrebe, išli na posao ili ako trebaju pomoć, prenosi njemačka agencija dpa.

"Moramo ponovo postrožiti mjere", rekao je Schallenberg.

Necijepljeni već ne smiju u restorane, kazališta, skijaške žičare i salone za njegu poput frizerskih, odlučila je vlada u petak.

Austrija je prošle godine tri puta proglasila karantenu ograničivši kretanje na samo najnužnije.

Oko 65 posto austrijskih građana potpuno je cijepljeno protiv koronavirusa, najmanje u zapadnoj Europi osim Lihtenštajna, po podacima Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti. U zemlji od 9,8 milijuna stanovnika od covida-19 je do sada umrlo 11.640 ljudi.

VIDEO Rusi masovno dolaze u Zagreb na cijepljenje, avioprijevoznici iz Moskve lete šest puta tjedno

Komentara 3

DU
Deleted user
17:57 12.11.2021.

I taj lik misli da će se itko pametan sada upravo zbog toga ići cijepiti??? I zanima me ovo: kada za dva tjedna vide da je broj isti iako su necijepljeni u Lockdown, kaj bu onda i tko bi im za to kriv? Cijepljeni će se međusobno zaraziti ali će na kraju dana za to krivi biti necijepljeni... Koji uopće nisu bili tamo prisutni...

DU
Deleted user
18:58 12.11.2021.

Sad će necijepljeni bit još i čupavi jer ne smiju frizeru. I takvi zarasli i zapušteni će morati i na posao. Kako god, nazadovanje nije napredak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije