Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Želi na vlast

Austrijski desničar Strache najavio pohod na mjesto kancelara

Heinz-Christian  Strache
Foto: REUTERS/PIXSELL
1/3
16.02.2013.
u 13:49

Strache se prije nekoliko godina pod pritiskom javnosti javno distancirao od neonacizma

BEČ – Predsjednik austrijske ultradesničarske Slobodarske stranke (FPÖ) Heinz-Christian Strache ponovio je i na tradicionalnom stranačkom okupljanju u Ried-Innkreisu u Gornjoj Austriji kako namjerava postati austrijski kancelar na slijedećim parlamentarnim izborima, najavljenim za jesen ove godine.

Ultradesničar kancelarskih apetita iz Koruške, odjeven u tradicionalne koruške kožne hlače za sebe je rekao da je patriot, dodavši:

- Patrioti nisu naci-idioti!

Napomenuo je kako je „pozitivan patriotizam“ budući model za Austriju i europske domovinske zemlje.

Strache se prije nekoliko godina pod pritiskom javnosti javno distancirao od neonacizma, nakon što se je našao u središtu pozornosti više afera, pa tako i zbog snimki na kojima je prije 20-tak godina sudjelovao u paravojnim vježbama neonacista.

U svom govoru austrijski ultradesničar oštro je napao vladajuću koaliciju socijaldemokrata (SPÖ) i narodnjaka (ÖVP) zbog inertnosti i svađa, najavivši aktualnom kancelaru Werneru Faymannu izborni „duel“ za kancelarsku fotelju. Posebno je izrazio nezadovoljstvo nedavnim Faymannovim pregovaranjem o proračunu EU-a u Bruxellesu, koje je prema Stracheovom mišljenju bilo na uštrb Austrijanaca, posebice poljoprivrednika i seljaka.

Strache je istakao kako za Austriju na europskoj razini također postoje alternative: napuštanje eura ili izlazak iz EU-a.

Komentara 1

Avatar GERO2
GERO2
19:52 17.02.2013.

Strache vam je Vuk u Janjecoj kozi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije