Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNOG NAŠLI ZBOG DNA

Austrijska policija uhitila dvojicu mogućih pomagača u terorističkom napadu u Beču

Napad u Beču
Foto: REUTERS
1/20
VL
Autor
Snježana Herak
20.12.2020.
u 15:16

Austrijsko Državno tužiteljstvo u Beču je u nedjelju potvrdilo da su u petak u Beču uhićene dvije muške osobe koje se dovodi u vezu s bečkim terorističkim napadom u središtu grada.

Gotovo svi austrijski mediji prenijeli su u nedjelju vijest da je austrijska policija uhapsila dvije muške osobe, kao moguće pomagače počinitelju terorističkog napada u Beču 2. studenoga ove godine, 20-godišnjem Austrijancu sjevernomakedonskog porijekla Kujtimu Fejzulaiu, u kojem je ubio četiri osobe i preko 20 teško ih ranio.  

Kako navode mediji na oružju nađenom na mjestu napada pronađeni su DNA tragovi jednog od dvojice uhićenih. Riječ je navodno o 26-godišnjem austrijskom državljaninu rođenom u Afganistanu, čije se ime ne navodi. Kako izvještava austrijska televizija ORF pozivajući se izvješće domaćeg dnevnog lista Kronen Zeitung, 26-godišnjaka su navodno na ulici uhitile specijalne postrojbe austrijske policije COBRA.

Napad u Beču
1/20

Austrijsko Državno tužiteljstvo u Beču je u nedjelju potvrdilo da su u petak u Beču uhićene dvije muške osobe koje se dovodi u vezu s bečkim terorističkim napadom u središtu grada.

Druga muška osoba je 30-godišnjak koji je istražiteljima postao sumnjiv u sklopu istrage pokrenute nakon terorističkog napada, rekla je glasnogovornica Državnog tužiteljstva za austrijski Radio-Beč.

Isti je izvor također potvrdio da će danas u tijeku dana biti  podnijet zahtjev za istražni pritvor prvouhićenog 26-godišnjaka, dok će drugi muškarac biti izveden pred dežurnog istražitelja i ispitan.

Predstavnica bečkog Državnog odvjetništva je također rekla da „nema povoda“ za izvještavanje lista „Kronen Zeitung“ kako je jedan od uhićenih muškaraca još u noći terorističkog napada u Beču snimio kratku video snimku od 10 sekundi na mobitelu na kojoj se na klipu vide dva muškarca u BMW-u s istim automatskim oružjem kao u napadu ili s „ najmanje Zastavom M70“, koje je korišteno uz albansku rap - pjesmu „AK47“.   

VIDEO: Policija na ulicama Beča traga za napadačima

Komentara 2

Avatar Belski
Belski
16:32 20.12.2020.

Ča je to sad? A multi-kulturalnost? A uključivost? Tolerancija? A nu!

GE
genadij
16:34 20.12.2020.

Terorizam, ubojstva bobmbama, noževima, odsijesanja glave nemuslimana nisu extrem nego redovna stvar, nauk, stav i kultura muslimana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije