Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREDITNE KARTICE

Austrijska ministarstva potrošila 3,7 milijuna eura

Austrija
ilustracija
11.09.2014.
u 12:58

Najrastrošnije je u navedenom razdoblju bilo austrijsko Ministarstvo financija s preko milijun (1.045.818,00) eura isplaćenih troškova

Brojke na kreditnim karticama austrijskih ministarstava bilježe pravi „boom“, piše u četvrtak austrijski dnevni tabloid „Heute“.

Isti izvor navodi da su djelatnici ministarstava, koristeći se službenim kreditnim karticama, od 2009. godine do danas obračunali državi gotovo 3,7 milijuna eura raznih troškova. To je proizašlo iz upita zastupnika desničarske Slobodarske stranke (FPÖ) u Nacionalnom vijeću austrijskog Parlamenta Waltera Raucha.

Najrastrošnije je u navedenom razdoblju bilo austrijsko Ministarstvo financija s preko milijun (1.045.818,00) eura isplaćenih troškova, a slijedi ga Ministarstvo obrane s 971.528,32 eura. Najštedljivije je bilo Ministarstvo vanjskih poslova koje je s troškovima od „samo“ 9.500 eura na začelju ljestvice, kad je riječ o rastrošnosti. Heute napominje da razlog tome treba tražiti u činjenici da djelatnici Ministarstva vanjskih poslova nemaju pravo na službene kreditne kartice, osim u „pojedinačnim slučajevima“ kod njihovih predstavnika u inozemstvu.

Parlamentarac Rauch upozorava Vladu da mora voditi više računa o troškovima djelatnika resornih ministarstava, jer nije u redu da „za vrijeme dok Vlada narodu neprestano izvlači novac iz džepa, u ministarstvima je prema novcu vrlo popustljiva“.

>> Austrijska država od građana ubire 62 posto novca

Komentara 3

BA
bajo2
13:24 11.09.2014.

oni bar opravdaju svoje postojanje!

HR
HRVATSKA89
22:48 11.09.2014.

to ih sanader naucio

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
20:20 11.09.2014.

Amateri! Dođite u Hrvatistan na stručno usavršavanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije