Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSAO ZA 200 LJUDI

Austrijanci u Slavoniji žele graditi tvornicu cjevovoda i edukacijski centar za zavarivače

Gundinci: Austrijski investitori planiraju graditii proizvodni pogon s edukacijskim centrom
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
31.03.2021.
u 20:55

Prema Markotićevim riječima, Općina će sa svoje strane maksimalno izaći u susret potencijalnim investitorima i osigurati im svu potrebnu infrastrukturu, porezne olakšice i pristupačnu početnu cijenu.

Austrijski investitori u Slavoniji planiraju graditi proizvodni pogon za proizvodnju cjevovoda, odnosno višenamjensku halu od 1400 četvornih metara s edukacijskim centrom za cjevare i zavarivače prema najstrožim i najmodernijim europskim standardima.

Tvrtka SGS Industries na izabranoj lokaciji želi razviti operativni inženjering iz područja metaloprerađivačke industrije. Investicija je samo u prvoj fazi vrijedna 2 milijuna eura. Srednjoročnim planom predviđeno je zapošljavanje 200 ljudi, kako u samoj tvornici, tako i na gradilištima u inozemstvu, no ovisno o gospodarskim kretanjima taj broj može biti i višestruko veći.

- Prije nekoliko godina uspostavili smo suradnju s hrvatskom tvrtkom Mons Multifidus, koja je prije nekoliko mjeseci intenzivirana. Ta suradnja uključuje i investiranje u Hrvatsku. Sada smo u potrazi za mjestom ulaganja, pri čemu je važno da to bude sredina u kojoj možemo pridobiti radnike metalske struke. Uvjereni smo da će ulaganje u ovom području biti ispravna poslovna odluka - istaknuo je Werner Griesmaier, vlasnik tvrtke.

U Gundincima u Brodsko-posavskoj županiji Austrijanci su obavili inicijalni razgovor s načelnikom općine Ilijom Markotićem, koji ih je upoznao s prednostima ulaganja u tamošnju gospodarsku zonu. Naime, Gundinci su ušli u najuži izbor kao moguća lokacija za gradnju tvornice.  Prema Markotićevim riječima, Općina će sa svoje strane maksimalno izaći u susret potencijalnim investitorima i osigurati im svu potrebnu infrastrukturu, porezne olakšice i pristupačnu početnu cijenu.

- Neizmjerno sam sretan i zadovoljan što su inozemni investitori pokazali zanimanje za ulaganje u Gundince, svako ulaganje u naše malo mjesto za nas bi vrijedilo zlata. Da se otvori samo deset radnih mjesta, a ne 200, to bi već značilo sigurnu egzistenciju za deset obitelji. Izgradnjom tvornice mladi bi se ljudi sigurno lakše odlučili ostati na ovom području – istaknuo je načelnik Markotić te dodao kako Općina trenutno u svom vlasništvu ima oko 17 hektara zemljišta na kojem bi se potencijalno mogle graditi tvornice.

Za dolazak tvrtke čije je sjedište u mjestu Dorf an der Pram nedaleko od Linza u Slavoniju velike zasluge idu hrvatskoj tvrtki Mons Multifidus, koja njeguje partnerski odnos s Austrijancima. Ukoliko pregovori koji su u tijeku urode plodom, SGS Industries uskoro će postati i većinski vlasnik Mons Multifidusa.

- U našem poslovnom odnosu s austrijskim investitorom vidimo potencijalnu odskočnu dasku koja će nam pomoći u bržoj realizaciji izgradnje proizvodne hale i cijelog projekta. S obzirom da svi mi iz uprave tvrtke imamo slavonske korijene, želimo ovdje pokrenuti proizvodnju, zaposliti ljude i tako podignuti naš slavonski kraj - rekao je Josip Božanović, direktor tvrtke Mons Multifidus.
Predstavnici investitora na inicijalnom su sastanku istaknuli kako fokus nije samo na investicije povezane zanatskim zanimanjima, odnosno zanimanja iz kategorije obrazovanja SSS, već i VSS, odnosno ulaganje u izgradnju operativnog inženjeringa i srednjeg managementa.

Komentara 1

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
21:34 31.03.2021.

Tvornica cjevovoda ?? , sigurno je da cijevi nece radit tamo , a cjevovod se spaja na terenu , znaci predizborne patke , iz anemicne kuhinje HDZ a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije