Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog krize

Austrijanci smanjuju izdatke za božićne poklone

božić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
27.10.2014.
u 12:12

Isti izvor navodi da je tek 7 posto ispitanika izjavilo da će ove godine izdvojiti više novaca nego lani, dok 63 posto računa s istim iznosom kao i prošle godine

Istraživanje javnog mnijenja Instituta Market iz Linza, napravljeno za potrebe austrijskog tjednika „Trend“ pokazalo je kako 51 posto Austrijanaca očekuje da će slijedećih mjeseci doći do pogoršanja općeg gospodarskog stanja u zemlji. Trećina njih zbog toga namjerava smanjiti izdatke za božićne poklone.

Isti izvor navodi da je tek 7 posto ispitanika izjavilo da će ove godine izdvojiti više novaca nego lani, dok 63 posto računa s istim iznosom kao i prošle godine.

Anketa je pokazala da 51 posto Austrijanaca smatra da kriza ne jenjava nego bi se slijedećih mjeseci mogla proširiti, 41 posto tvrdi da će gospodarska situacija ostati ista kao i sada, a njih 8 posto vidi, kako je istaklo, uzlaznu putanju i poboljšanje situacije.

Na upit gdje vide mogućnosti za osobnu štednju, 41 posto ispitanika na prvo je mjesto stavilo smanjenje broja izlazaka u restorane i druge ugostiteljske objekte, a na drugo uštede pri odlascima na odmor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije