Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gdje s vozačem?

Austrijanci ne znaju što bi s Ivinim suputnikom, bratom Miroslavom

zatvor u salzburgu (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
11.12.2010.
u 20:15

Tamošnja policija boji se snažnih političkih veza bivšega hrvatskog premijera Sanadera

– Intenzivnim istragama i uskom suradnjom s njemačkom, pa i hrvatskom policijom, uspjeli smo u najkraćem mogućem roku uhititi Ivu Sanadera – s ponosom nam je rekao Alexander Marakovits, glasnogovornik kriminalističke policije u Austriji.

– Uhićenje nije povezano sa srećom. Sve što smo imali na raspolaganju iskoristili smo za uhićenje bivšeg hrvatskog premijera, a sve zakonske ovlasti koje imamo iskoristili smo kako bismo što prije postigli zadovoljavajući rezultat. Za nas je ovdje posao završen, sve je sada u rukama odvjetništva – objasnio je Marakovits.

Medijska blokada

Na pitanje što će biti s Miroslavom, mlađim bratom Ive Sanadera, koji je u trenutku uhićenja bio u autu s "državnim neprijateljem broj jedan", Marakovits je odgovorio:

– Ne znam što je bilo s njim, no pitanje vam je na mjestu. Moguće sankcije, kao i to hoće li se njegovu prisutnost u automobilu ocijeniti kao pokušaj pomoći u bijegu, u nadležnosti su pravosuđa, naš je posao završen.

Oko 120 kilometara južno od Salzburga u malenome mjestu Oberweissburgu pronašli smo policijsku postaju iz koje su u petak krenuli presretači i uhitili Ivu Sanadera. Policijski službenik koji nas je dočekao na vratima rekao je da postoji medijska blokada i kako ne smije reći ništa o slučaju Sanader jer ipak je riječ o velikoj političkoj ličnosti.

– Ne mogu ništa o tome govoriti, a imena policajaca koji su ga uhitili tek vam ne mogu otkriti jer bilo bi preopasno za njih i njihove obitelji da cijela Hrvatska dozna identitet ljudi koji su "locirali, uhitili i transferirali" bivšeg premijera – rekao je policajac.

"Buba" u Salzburg

U policijskoj postaji, nekoliko stotina metara udaljenoj od prilaza autocesti Villach – Salzburg, rade 24 policajca. U potjeru su krenuli službenim automobilima, a na naše pitanje jesu li koristili civilna vozila, policajac s kojim smo razgovarali odgovorio je da nisu.

Od policajca smo također doznali da je automobil "buba", u kojem se vozio Ivo Sanader, prebačen u Salzburg.

– Čak i austrijski policajci boje se snažnih političkih veza bivšeg premijera, pogotovo sada kada znaju da je umiješan u kriminalne radnje – dodao je službenik policijske postaje.

Komentara 16

MI
mikimaus
21:51 11.12.2010.

\"a Ecte faccum do conum vullamc ommodo odipisim...\" Ovo je poruka od gospodara tame osobno... ne znam sto znaci ali mozda je bolje da istraga o korupciji ne ide predaleko.

OK
okus
01:44 12.12.2010.

Zar ne znate hrvatski gospodine novinaru? Ili je to poruka nekome?

DR
dreamteam
22:13 11.12.2010.

Neznaju sto bi s njim. Ima mjesta u zatvoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije