Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvješće WHO-a

Austrijanci dulje žive nego prosječni EU građani

umirovljenici
Marijan Sušenj/PIXSELL
13.03.2013.
u 15:47

Isti izvor navodi kako muškarci u Europi u prosjeku žive 72, 6 godina, a u Austriji 76 godina. Sličan omjer je i kod žena: 79, 9 prema 83,7 godina u korist Austrijanki.

BEČ – Austrijski mediji s zadovoljstvom komentiraju najnovije izvješće Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u kojem stoji da Austrijanci dulje žive od prosječnog građanina Europske unije.

Isti izvor navodi kako muškarci u Europi u prosjeku žive 72, 6 godina, a u Austriji 76 godina. Sličan omjer je i kod žena: 79, 9 prema 83,7 godina u korist Austrijanki.

Kao razlog da Austrijanke i Austrijanci najdulje žive u Europskoj uniji WTO navodi kako je stanovništvu ove alpske zemlje pošlo za rukom „prigušiti“ faktore rizika koji povećavaju smrtnost u narodu i poboljšati uvjete življenja.

Prema objavljenom izvješću WTO-a ubojice Br. 1 su i nadalje bolest srca i krvotoka ili rak, koji su 2009. godine bili najčešći uzroci smrti kod čak 80 posto umrlih.

Komentara 7

Avatar EU afrodita
EU afrodita
19:00 13.03.2013.

@yututu tako je....najdugovječnije zemlje su one na moru, hrana je lagana jer je i klima blaža....dok kontinentalci zbog oštrije klime jedu masno visoko kalorično meso i uz to još i piju više alkohola od stanovnika Mediterana....a znamo koliko je alkohol štetan za krvotok, a nedavna istraživanja pokazuju i da je kancerogen.

CP
copy paste
17:30 13.03.2013.

Austrija je fantastična zemlja.Bio sam tamo nekoliko puta i imam samo pohvale za tu državu.Zdrava ekonomija,prekrasna priroda,preljepi gradovi te susretljivi i dobri ljudi.Život u Austriji je zaista odličan.

YU
yututu
18:53 13.03.2013.

I dok muškarci u zdravstveno najrazvijenijim zemljama dožive oko 80 godina, oni u Rusiji i ostalim zdravstveno najnerazvijenijim zemljama dožive svega oko 63 godine, dakle, 17 godina manje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije