Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrtka Nahtec u Kopr
Povratak na članak

Austrijanci bi u Podravini gradili energanu na bioplin

Ovaj tjedan Austrijanci će obići poslovne zone grada Đurđevca i općine Kalinovca - najavio dožupan Darko Sobota

Komentari 3

Avatar stravaxx
stravaxx
12:24 24.01.2012.

odmah da se nađe neki pametan političar ili nekakav aktivist koji će to stopirati. ma podravci moji mora biti neki razlog kao i za elektrane na dravi da se to ne gradi...

VL
TL
tloznanstvo
08:11 25.01.2012.

fgh

VL
TL
tloznanstvo
08:22 25.01.2012.

Glupost je koristiti podravsko (hrvatsko) tlo za proizvodnju biomase koja će se koristiti u proizvodnji energije. Najveći profit od toga ide proizvođačima opreme za ta postrojenja, bankama i stranim vlasnicima. Ako želimo dugoročan stabilan i kvalitetna razvoj ruralnog prostora Hrvatskee moramo se pod hitno posvetiti najvećem hrvatskom blagu, a to je, zamislite, „obično“ tlo. Moramo zaustaviti degradaciju tla koja je uzrokovana intenzivnom poljoprivredom (rapidno smanjenje humusa, strukture, povećanje zagađenosti pesticidima i teškim metalima). Nužno je odmah pokrenuti proces prelaska iz konvencionalne poljoprivrede prema održivoj organskoj (kod nas ekološkoj) poljoprivredi, čiji su proizvodi cijenjeni i traženi na tržištu eu. Bioenergane ? Da, ali samo od otpadnog materijala iz poljoprivrede, šumarstva i domaćinstva. Ako je riječ o energiji u Podravini tu definitivno treba početi istražiti i koristiti ogromne količine geotermalne energije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.