Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u lošinjskom akvatoriju

Austrijanac se gliserom pod punim gasom popeo na vezanu jedrilicu

Gliserom na jedrilicu
Foto: mppi.hr
1/2
01.09.2014.
u 15:41

Gliser se naglo zanio krmenim dijelom nakon čega je mladi Austrijanac u panici, da ne udari u obalu, prebacio u pogon prema naprijed, nesmotreno krenuo punom snagom i izgubio nadzor nad gliserom.

Iznajmljenim gliserom dvojica Austrijanaca su u nedjelju oko 12.30  tijekom plovidbe lošinjskim akvatorijem zbog nesmotrenosti udarila u jedrilicu vezanu u kanalu Privlaka. Na sreću, u ovoj pomorskoj nesreći, nitko nije ozlijeđen, a nije bilo ni onečišćenja mora.

Prema izvještaju malološinjske ispostave Lučke kapetanije nesreća se dogodila ispod mosta tijekom plovidbe kanalom Privlaka, kada je 28-godišnji  Austrijanac O.M.K. upravljajući gliserom dužine 5,5 metara pokušavajući usporiti plovidbu kako bi izbjegao da tenda glisera zapne o konstrukciju mosta uključio pogon unazad. Gliser se naglo zanio krmenim dijelom nakon čega je mladi Austrijanac u panici, da ne udari u obalu, prebacio u pogon prema naprijed, nesmotreno krenuo punom snagom i izgubio nadzor nad gliserom. 

Pramcem je udario i doslovno se popeo na obalu kanala te je pri padu lijevim bokom nasjeo na bok desetmetarske jedrilice koja je bila propisno vezana u kanalu. U trenutku udara na jedrilici nije bilo posade. Oba plovila su teško oštećena, prilikom udara iščupana je cijela ograda na jedrilici , a gliseru je otkinuta bočna otplata. Protiv Austrijanca koji je upravljao gliserom pokrenut je prekršajni postupak i naplaćena novčana kazna od 1100 kuna.

>> Na maloljetnu Njemicu naletjela jahta i usmrtila je

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije