Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRILJEV MIGRANATA

Austrija želi rasporediti vojnike na granici s Italijom

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
02.04.2016.
u 15:42

"Budući da vanjske granice EU-a još uvijek nisu učinkovito zaštićene, Austrija će uskoro uvesti strogu kontrolu na granicama"

Austrija planira rasporediti vojnike na granici s Italijom kako bi zaustavila očekivani porast broja migranta koji pokušavaju doći u sjevernu Europu, izjavio je danas ministar obrane Hans Peter Doskozil za njemački dnevnik Die Welt.

Austrija, koja je za razliku od Njemačke uvela ograničenja na granicama vezano za migrantsku krizu, ranije je priopćila da se sprema uvesti oštrije kontrole u slučaju potrebe. 

"Budući da vanjske granice EU-a još uvijek nisu učinkovito zaštićene, Austrija će uskoro uvesti strogu kontrolu na granicama. To znači opsežne granične kontrole na prijelazu Brenner i (uz pomoć) vojnika", rekao je Doskozil za Die Welt.

Vojnici bi mogli pomoći u zaštiti granica kao i s registracijom migranata, u humanitarnim naporima i deportacijama, kazao je on.

Također je ponovio svoj poziv civilno-vojnoj misiji Europske unije da pruži potporu agenciji Frontex gdje je to potrebno na vanjskim granicama, moguće u Grčkoj, Bugarskoj ili Italiji.

Dok je glavna migrantska ruta preko Balkana i Austrije uglavnom zatvorena, većinom zbog austrijskih mjera na granici, Beč strahuje da bi se mogle razviti nove rute kroz Bugarsku ili Albaniju.

Austrijska vojska već pomaže policiji na granicama.

>> 'Srbija neće biti parking ili sabirni centar za izbjeglice'

>> Austrija: Učinili smo dovoljno za izbjeglice, sada je red na drugima

Komentara 3

Avatar Ohjooj
Ohjooj
13:37 04.04.2016.

sve od 18 - 50 treba poslati Asadu da pomognu u čišćenju ISIL-a... tko bi to trebao raditi umjesto njih?

KS
krao_sam
16:29 02.04.2016.

a gdje ce mladi hrvati ako izbjeglice popune radna mjesta? mozda neko uhljebljivanje?

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
22:05 03.04.2016.

rasporedite vi na granici sa zlovenijom njima nije za vjerovati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije