Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pranje novca
Povratak na članak

Austrija želi Hrvatskoj prepustiti postupak protiv Sanadera

"Sumnja u pranje novca postoji i, odbije li RH preuzeti slučaj, Austrija će voditi kazneni postupak protiv Sanadera!“

Komentari 15

IS
isoni
23:15 24.01.2012.

Kako su uspjeli podmititi austrijsko pravosudje??????????

VL
Avatar babas
babas
23:17 24.01.2012.

U Hrvatskoj gazda više u buvaru ne ulazi! Pustite ga bar da u Austriji odrobija što ga ide!

VL
OB
-obrisani-
23:56 24.01.2012.

Ostario je Ivo, vrijeme cini svoje . . .

VL
PA
paulineja
23:56 24.01.2012.

Sanaderov odvjetnik kazao je da je na tom računu bio novac koji je bivši premijer zaradio prije političke karijere, dok je još bio preduzetnik.........što znači imati dobrog odvjetnika\"i puno \"para\" ? u kojoj ga aferi samo nema?

VL
M3
Miške 3
07:15 25.01.2012.

24.01.2012. u 23:56h paulineja je napisao/la: Sanaderov odvjetnik kazao je da je na tom računu bio novac koji je bivši premijer zaradio prije političke karijere, dok je još bio preduzetnik.........što znači imati dobrog odvjetnika\"i puno \"para\" ? u kojoj ga aferi samo nema? --- Sanaderov odvjetnik ne govori istinu. U Austriji praktično bankrotirao. Postoje evidentni podaci što je imao u Splitu, gdje je stanovao i kod koga. A isto takovi podaci u austr. bankama iz 1990; točno se mogu vidjeti prilivi i odlivi. Njegovo bogačenje počelo je bezsramnom zloupotrebom službenog položaja u H. Pa neće valjda poslati Šimu Krašić da istražuje u Austriji. Pitanje odvjetničkoj komori RH: što se dešava odvjeticima, kad iznose laži u javnost?

VL
Avatar pf
pf
07:47 25.01.2012.

Austrijanci se rješavaju smeća.

VL
MA
markopvz
08:20 25.01.2012.

nisu jodleri blesavi....znaju oni da ce kod nas to bit po onoj staroj\"pojeo vuk magare i tko je jamio jamio je\"

VL
MA
markopvz
08:21 25.01.2012.

a oni ce pilatovski oprat ruke...

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:39 25.01.2012.

Austrija bi trebala u potpunosti završiti istragu pa tek onda eventualno prepusatiti suđenje Hrvatskoj. U ovome trenutku Austrija je provela samo istragu u jednome od svojih bankarskih lanaca. Podaci ostalih banaka i lanaca nisu istraženi. Kako izgleda dr. Sanader jee planirano spremao novac na skoro stotinu različitih računa koji glase na razne osobe. A istraga nije niti započela u većini austrijskih banaka, da o Švicarskoj, Njemačkoj ili Liechtensteinu niti ne govorim. Zato mislim da je bolje da Austrija prvo završi istragu kod sebe jer su se upravo u njezine banke slijevali novci iz mogućih kriminalnih radnji, pa tek kad se utvrdi stvarno stanje svih računa povezanih s dr. Sanaderom tek tada slučaj može na hrvatski sud. Jer Hrvatska nema jurisdikciju nad austrijskim bankama, to u ovome trenutku može riješiti jedinio austrijska država. Ako hoće, naravno!

VL
OB
-obrisani-
09:39 25.01.2012.

AUSTRIJA treba suditi Sanaderu u Austriji i razotkriti balkansku mafiju !! Samo je preko Hypo banke oprano na Balkanu 50 milijardi eura.. To ce Austrija i Njemacka traziti nazad !!

VL
BU
Bune
09:48 25.01.2012.

Dali ovaj HDZ lopov zna koliko je do sada nakrao ili je se izgubio u tolikim računima.

VL
MA
mareiaco
10:22 25.01.2012.

Zašto,da ga Turudić oslobodi jer oni nemogu.Ja vjerujem da će Sanader biti oslobođen svih optužbi.Jer mu je Turudić sudac,a Sanader ga postavijo i ne vjerujem u pošteno suđenje.Kako je krenulo još će Hrvatska platiti Sanaderu oštetu za suđenje.Samo me zanima ko plaća odvjetnike.Jer znam tarifu od Čede Prodanovića glava boli ,običan smrtnik to nebi podnio.Dosad je Sanader više od sto tisuća eu dao za obranu a odkud mu to.

VL
TO
Toni50
10:36 25.01.2012.

Austrija želi Hrvatskoj prepustiti postupak protiv Sanadera.. kako vidimo čitamo Austrija drži da je Hrvatska poštena pravna uzorna zemlja da njeno pravosuđe super i da je pošteno u političkom suđenju da nije korumpirano i sporo politički orijentirano . Austrija nemislii kao Hag o Hrvatskoj o nastanku o zločinima o zločinačkoj o podmuklim ljudima kao što se više puta javnoi izjasnilo Haški sud ; hoče netko da zapalamudi nama starima sada smo euslavija i odjednom drugi balkančerosi !!!

VL
TO
Toni50
10:40 25.01.2012.

Kako su Austrijanci svjesni vide da nema smisla nikakove pravne osnove za bilo kakvo počimanje suđenja jednome visoko karatnome u svjetu cijenjenome uglednome političaru Hrvatske ; pametni ljudi iz eu prepuste poznatima u svjetu balkančerosima da se sami sramote... Jel da oni imaju šta dokazano protiv njega nebi prepustili za njih divlim djelom zločinačkim balkančerosima da oni sude. Uostalom isto kao i Hag ....

VL
FU
fusgenger
14:12 25.01.2012.

Bravo Austrijanci, uvalite Bajiću još jednog Trojanskog koja, pa neka se puši!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.