Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprečne informacije

Austrija za potpisivanje pristupnog ugovora EU i RH prije izbora

Kosor EU
Reuters/Pixsell
03.09.2011.
u 19:44

Austrijski ministar vanjskih poslova ugovor želi potpisati do konca studenog.

- Što prije potpišemo ugovor, prije možemo dalje, izjavio je danas austrijski ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger na neformalnom sastanku šefova diplomacija EU-a u poljskom Sopotu. Spindelgger smatra da bi bilo najbolje da Hrvatska pristupni ugovor s EU potpiše do konca studenog, dakle prije  parlamentarnih izbora  koji bi se u Hrvatskoj trebali održati 4. prosinca.

Prije par dana u Bruxellesu parlamentarni izvjestitelj za Hrvatsku Hannes Swoboda, izvijestio je, pak, da bi se pristupni ugovor s Hrvatskom trebao potpisati 9. prosinca, no Poljsko predsjedništvo nije moglo potvrditi taj datum.

Savjetnik u poljskom Stalnom predstavništvu pri EU-u Mariusz Daca, koji predsjeda radnom skupinom Vijeća EU-a za izradu nacrta pristupnog ugovora, rekao je kako se radi na tome da se ugovor potpiše u prosincu, ali nije mogao potvrditi nikakav konkretan datum, doznaje HRT.

Ključne riječi

Komentara 42

DR
drug
23:23 03.09.2011.

Ma nemojte nas tjerati.... Molim vas

MA
matildica
20:41 03.09.2011.

Guraju nas guraju u ovu prokletu tvorevinu, hoćemo li se opet morati tući da iz nje izađemo\'\'

Avatar bok
bok
22:19 03.09.2011.

@miso:Da ne valja. Najebat ce UDBASI, komunjare i ostala bagra iz starih vremena koje ce u EU konacno zavrsiti kao svi koji zavarsavaju na smetlistu povijesti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije