Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opskrba energenata
Povratak na članak

Austrija: Situacija s opskrbom plina još je uvijek dramatična. Ne želimo stanje kao u Hrvatskoj i Sloveniji

Ministrica energetike Gewessler je istaknula kako je trenutačno ovisnost Austrije o ruskom plinu “pala s 80 na ispod 50 posto”.

Komentari 21

Avatar mofo
mofo
23:47 01.08.2022.

Koji naslov navlakusa... Spojilo ste situaciju sa opskrbom plina sa hrvatskom situacijom sa gorivom gdje navodno benzinske postaje ne mogu prezivjeti u jedan naslov smisljen da se dize panika pred ogrijevnu sezonu.. prekrasno...

VL
AV
avangero
06:00 02.08.2022.

A nisam vidio da su se male benzinske pozatvarale, a ovi iz Austrije vide, čudno je to

VL
XA
xaron
00:13 02.08.2022.

Dakle EU je uvela sancije Rusiji i to je OK. Odličili su da postepeno uklone Ruski plin sa svog tržišta i to je OK, a onda Rusi odluče da im u tome pomognu i sami smanje dotok ( smanje zavisnost)) plina u EU i tada počinju problemi u EU ? Pa ako je več sama EU odlučila da smanji količinu Ruskog plina što je problem kad im Rusi u tome pomažu i sami počnu smanjivati količine plina i time automatski smanjuju ovisnost EU od Ruskog plina. To je iz one priče o zbunjenom i l…

VL
EV
Evengeline
22:48 01.08.2022.

EU je uvela sankcije Rusiji, pod izgovorom da će to naštetiti Rusiji i prisiliti ju da obustavi rat u Ukrajini. Tvrdili su da će uništiti Rusku ekonomiju i valutu. Joe Biden je u svom govoru o stanju nacije rekao kako će „turn the Ruble into rubble“ tj. da će rublju pretvoriti u ruševinu. A znate koja je istina? Rublja je danas jača nego ikada. Pogledajte graf rublje prema euru u zadnjih 12 mjeseci. Ona sad vrijedi 0.016 eura, dok je prije rata vrijedila 0.011 – 0.012. Od početka rata ojačala je skoro nevjerojatnih 50% u odnosu na Euro (!)   Probajte si situaciju dočarati na ovaj način: zamislite da živite na nekom malom hrvatskom otoku na kojem postoji samo jedan dućan sa benzinskom pumpom. I tamo kupujete sve, hranu, benzin, robu, dijelove za auto, alate itd. I sada se vi posvađate sa vlasnikom tog dućana i uvedete mu sankcije tako da više ne kupujete kod njega. I sad vaša obitelj ostaje bez hrane, auto bez benzina, nemate motike za kopati, nema rezervnih dijelova za strojeve. A on će svoju robu bez problema prodati drugima ili tebi preko posrednika. Znači tako nešto može napraviti samo totalni idiot. Upravo to se događa u EU. Danijel Klaić Točka, sve jasno.

VL
NN
novo nenormalni
10:06 02.08.2022.

Snježana je briljantna sa svojim tekstovima, uživancija je čitati

VL
TA
Tajg
07:04 02.08.2022.

Naravno preko ljeta u odnosu na zimu potrebna je manja količina.

VL
KO
kopija135
09:53 02.08.2022.

Austrija je jedna od država koja ne zna što je kriza dugih 70 godina. Nemaju se oni što uspoređivati s nama. Kod nas je uvijek neka kriza. A naslov vam nema veze sa sadržajem. Kao što, izgleds, ni Austrija nema blage veze o Hrvatskoj. A što očekivati od domovine Hipo banke i Reifhaisen fondova? Pljačkaši i pokvarena država.

VL
Avatar Cohen
Cohen
11:47 02.08.2022.

Austrija i Nkemačka, Španjolska i Portugal itd nisu naša briga. Pišite o stupnju zavisnosti Hrvatske o ruskom plinu i našoj strategiji u pribavljanju potrebne količine energenata.

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
10:44 02.08.2022.

Koliko se ja sjećam sve male benzinske su propale, naravno lol

VL
SU
suco
08:52 02.08.2022.

"Ne želimo stanje kao u Hrvatskoj..", a kakvo je to stanje u Hrvatskoj. Građani pojma nemaju i ne smiju ništa pitati, vlast ne mari. Smije li se komentirati a da vam netko ne obriše komentar kao recimo onaj o zalihama podzemnih pitkih voda u Zagrebu. Trošimo kao da će poslije nas biti potop. Nitko ne raspravlja, nitko ne brine i nesmije se komentirati.

VL
DU
Deleted user
16:38 07.08.2022.

Ja nisam vidio niti jednu malu postaju da ne radi, a ovi Austrijanci, sastali se, pljunuli na Mađarsku, Hrvatsku i Sloveniju, nisu odlučili ništa i rastali se. E, pa nije mi žao da se ta monarhija rasformirala. Bila je dobra, dok je trajala, sad joj sjedište rastače alpski kretenizam, od obveznog cijepljenja pa do pljuvanja po RH se to vidi.

VL
MT
mačak tom
09:46 02.08.2022.

To nije bitno jer će sve to narod platiti. Bitno je sljedeće: izazvati rat u Ukrajini guranjem iste u NATO te pederluk i transvestitija u školama.

VL
TR
tratincica68
06:23 02.08.2022.

Bay bay europo

VL
PO
poluprovokator
23:11 01.08.2022.

Sve normalne države računaju na probleme s opskrbom plinom i tako komuniciraju građanima a nama Plenković kaže da nema brige:-/ Tako nam je i Sanader govorio da nema recesije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.