Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
feljton
Povratak na članak

Austrija se u Dalmaciji borila s epidemijama gladi

Hrvatski povjesničari tvrdili su kako je Monarhija usporila razvoj Dalmacije, ali nova istraživanja kažu kako je upravo u nju ulagala više nego u ostale dijelove velikog carstva

Komentari 6

Avatar rubinet
rubinet
20:44 13.06.2018.

htio sam,časna pionirska riječ, pročitati članak ....no pročitavši podnaslov odustao sam...ne podnosim nepismenost osoba koje zarađuju plaću pišući.".Hrvatski povijesničari"??

VL
MA
marsovac
21:11 13.06.2018.

epidemija gladi,...ha, ha, ha,..........dajte cistacici da pise ovoga mozete slobodno poslati kuci.

VL
Avatar Jack Daniels
Jack Daniels
21:47 13.06.2018.

Glad =siromastvo a ne epidemija/ kao danas ospice u Dubrovniku.U to vrijeme bilo je i epidemija i masovno se umiralo, pogotovo novorodjencad.I zato se tada pocelo masovno iseljavati. Habsburzi su bili primjer humanitarnog tretmana njima podcinjenima.Ovo je primjer novinarskog uhljebljenja.Gluposti.

VL
IV
ivica45
21:33 13.06.2018.

Dalmacija je bila gladna samo u doba kralljevine Srboslavije I dok crveni stakori nisu otkrili turizam.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.