Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Austrija se priklonila njemačkom stavu o pomoći Grčkoj

Austrija neće dati ni jedan euro dok se europska pomoć u potpunosti ne utvrdi, odnosno dok Grčka u potpunosti ne ispuni zahtjeve Međunarodnoga monetarnog fonda - izjavio je ministar financija Republike Austrije Josef Pröll.
27. travnja 2010. u 13:54 6 komentara 4 prikaza
Josef Proll
Foto: AFP

Austrija neće dati ni jedan euro dok se europska pomoć u potpunosti ne utvrdi, odnosno dok Grčka u potpunosti ne ispuni zahtjeve Međunarodnoga monetarnog fonda i Europljana - izjavio je u utorak prijepodne potkancelar i ministar financija Republike Austrije Josef Pröll u razgovoru za austrijsku novinsku agenciju APA.

Dodao je da je Beč već rezervirao potrebnih 858 milijuna eura, koliko će iznositi austrijski udio u paketu.

Isti izvor navodi da je Pröllova izjava potvrda da se Austrija priklonila njemačkom stavu o dodjeli međunarodne pomoći Grčkoj.

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u ponedjeljak da će dugovima pogođena Grčka morati izaći s vjerodostojnim smanjenjem proračuna kako bi njemačka vlada pristala platiti svoj udio u paketu pomoći Grčkoj od 45 milijardi eura.

Ateni 19. svibnja na naplatu dospijeva oko 8,5 milijardi eura kredita, što ne može podmiriti bez strane pomoći.

Prošlog tjedna Grčka je uputila zahtjev za aktiviranje kredita eurozone i Međunarodnoga monetarnog fonda, nakon što su statistike pokazale da je proračunski manjak 2009. godine iznosio 13,6 posto bruto domaćeg proizvoda, a ne 12,7 posto kao što je prvobitno predviđeno.

krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • Ugo Kajvez:

    27.04.2010. u 14:48h M@rsij@nac . Sto posto točno. . Fed i europske banke stvaraju novac iz ničega -zrak, onda ga posuđuju budalama koji plačaju kamatu na nešto stvoreno od tog čistog zraka .... hahaha .... nevjerojatno !!!

  • M@rsij@nac:

    “Americka” demoNkracija Mi potrosimo $765 bilijuna SVAKE GODINE na naoruzanje( sa ostalim vojnim izdatcima to je preko $ 1.1 trilijun). Istovremeno u USA ima preko 40 milijuna siromasnih a 46 milijuna nema medicinsko osiguranje. 4 milijuna je beskucnika od kojih ... prikaži još!h preko milijun spava pod mostovima , na ulici ili u kanalizaciji i hrani se iz kanti za smece. Nasi ratni veterani sacinjavaju svega 13 % stanovnistva ali ih je 23 % beskucnika.Odbaceni su kao prljava iscijedjena krpa,150,000 ih je do sada pocinilo samoubojstvo.Nazivamo se CIVILIZIRANOM ZAJEDNICOM a istovremeno trosimo 44% poreza na dohodak na rat.Istovremeno samo 2.5 % odlazi na energiju ,okolis i nauku.Imamo 304 milijuna ljudi i potrosimo $ 59 bilijuna na obrazovanje,($194 po osobi), dok recimo Saudijska Arabija trosi $1,179 po osobi. 15 % naseg satanovnistva nije zavrsilo srednju skolu( 20 % crnaca i 43 % latinosa ?!)Nas vanjski dug 1990 bio je svega $3.2 trilijuna, danas je to $13 trilijuna ali zato imamo $30 bilijuna za bezpovratnu pomoc( vojnu) Izraelu dok smo istovremeno izgubili 5 milijuna radnih mjesta u zadnjih 16 mjeseci.......Salbuchi - Global Financial Collapse - Part 1-YouTube

  • M@rsij@nac:

    Vel. Britanija jos otplacuje dug cionistickim bankama za napoleonske ratove .....ha,ha,ha......................Kanada ,je duzna,USA je duzna, Sigapur je duzan ,Kostarika je duzna, sve zemlje svijeta su duzne.................KOMU?????????????????????????????????????????????? Procitajte ovo ispod pazljivo.U takav EU vi srljate. Do kraja godine ,koliko ce vama ... prikaži još!a novog zajma trebati da bi mogli otplacivati drzavni dug ( ha,ha,ha DRZAVNI DUG..... dobro neka mi netko pojasni razlog zasto Hrvatska ne bi mogla kreirati SAV SVOJ NOVAC ukljucujuci i novi i posudjivati ga svojim subjektima ,umjesto da posudjuje od internacionalnih bankara.................... Grčki proračunski manjak u 2009 veći je no što se predviđalo, pokazuje konačni obračun za 2009. godinu koji je u četvrtak objavio Eurostat. Dok se ranije tvrdilo da on iznosi 12,7 posto grčkoga BDP-a, Eurostatov izračun pokazao je da je manjak dosegao čak 13,6 posto. Grčkoj, međutim, i dalje ostaje obveza da u ovoj godini manjak smanji za četiri posto, dakle ne više na 8,7 nego na 9,6 posto BDP-a. Još je veći proračunski manjak zabilježila Irska (-14,3%), a za Grčkom slijede Ujedinjeno Kraljevstvo (-11.5%), Španjolska (-11.2%), Portugal (-9.4%), Latvija (-9.0%), Litva (-8.9%), Rumunjska (‑8.3%), Francuska (-7.5%) i Poljska (-7.1%). Ni jedna zemlja članica EU nije lani bila u proračunskome plusu, a manjak ispod inače najviše dopuštena tri posto imale su Švedska (-0.5%), Luksemburg (-0.7%) i Estonija (-1.7%). U 25 zemalja članica manjak je lani bio veći nego u 2008., a smanjio se samo u dvjema, Estoniji i Malti. Grčka, sa 115,1 posto BDP-a, nije imala ni najveći državni dug u EU; veći je, 115,9%, zabilježen u Italiji. Viši od dopuštenih 60% imali su još Belgija (96.7%), Mađarska (78.3%), Francuska (77.6%), Portugal (76.8%), Njemačka (73.2%), Malta (69.1%), Ujedinjeno Kraljevstvo (68.1%), Austrija (66.5%), Irska (64.0%) i Nizozemska (60.9%). Najniži je dug bio u Estoniji (7.2%), Luksemburgu (14.5%), Bugarskoj (14.8%), Rumunjskoj (23.7%), Litvi (29.3%) i Češkoj (35.4%). ........Ne pise vam se dobro