Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOSNI RAZLOZI

Austrija produljuje kontrole na granici s Mađarskom i Slovenijom

Austrijska granica
Foto: Reuters
07.04.2019.
u 14:04

Austrija je kao i Njemačka i neke druge članice uvela izvanredne granične kontrole 2015. godine nakon što je u Europu stiglo više od milijun izbjeglica

Austrija će produljiti kontrole na granici s Mađarskom i Slovenijom barem do studenoga, objavila je u nedjelju austrijska agencija APA, citirajući pismo austrijskog ministra unutarnjih poslova upućeno Europskoj komisiji.

Ministar Herbert Kickl kao obrazloženje za tu odluku u pismu Komisiji navodi uporno visok broj ilegalnih imigranata i "latentnu prijetnju terorizma" zbog mogućeg povratka boraca iz bivših uporišta Islamske države u Siriji i Iraku, prenosi agencija.

Kickl, iz krajnje desne Slobodarske stranke (FPOe), ističe kako očekuje da će se povećati broj uhićenih migranata na tzv. balkanskoj ruti prema Europi.

Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova nije odgovorilo na zahtjev za komentarom.

Granične kontrole trebale su biti ukinute 11. svibnja.

Austrija, Njemačka i druge članice schengenske zone uvele su izvanredne granične kontrole 2015. nakon što je u Europu stiglo više od milijun izbjeglica i migranta s Bliskog istoka i Afrike.

Šest članica schengenske zone, uključujući Francusku i Švedsku, produljuju od tada granične kontrole pozivajući se na sigurnosne razloge i prijetnju ilegalne imigracije iako Komisija traži rješenja za slabosti na vanjskim granicama i obnovu slobode putovanja.

Američki vojni zrakoplovi F16 sletjeli u vojarnu na Plesu

Komentara 5

Avatar Matteo1212
Matteo1212
20:07 07.04.2019.

˝Austrija je kao i Njemačka i neke druge članice uvela izvanredne granične kontrole 2015. godine nakon što je u Europu stiglo više od milijun izbjeglica˝-nisu to nikakve ˝izbjeglice˝kako nas soroševi plaćenici svakodnevno uvjeravaju već afroazijski migranti čiji je zajednički nazivnikk islam, koji se nikada neće odreći svog primitivizma i što je najgore, koji se NIKADA neće prilagoditi Evropskom načinu života

AA
aabbcc
22:43 07.04.2019.

milijun izbjeglica __ ni poslije 2-godine nema zvanicnih podataka ko su i odakle su a zovu ih izbjeglice.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
14:12 07.04.2019.

Šta nije Slovenija dio te uljuđene EU kako nam sugerira @EUJ /Mađarska Ina ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije