Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILE VLASTI

Austrija od danas ponovo počela cijepiti s cjepivom AstraZenece

Koronavirus u Austriji
Foto: REUTERS
1/4
16.03.2021.
u 16:17

Trenutno se provode „sva potrebna istraživanja“ kako bi se do kraja isključila povezanost ove smrti s cjepivom AstraZeneca.

 U Austriji do sada nije zabilježen niti jedan smrtni slučaj povezan s primanjem cjepiva protiv koronavirusa, priopćio je u utorak u Beču Savezni ured za sigurnost zdravstvenog sustava (BASG), a u zemlji je danas ponovno počelo cijepljenje cjepivom AstraZenece.

„Vlastima je poznato 48 smrtnih slučaja koja su se dogodila odmah nakon cijepljenja: 46 cjepivom BioNTech/Pfizer te po jedno cijepljenje cjepivom Moderna i AstraZeneca“, stoji u priopćenju BASG-a.

Kako je nadalje priopćeno, kod troje preminulih pacijenata je obdukcijom isključena mogućnost povezanosti uzroka smrti s cijepljenjem.

Kod daljnjih 16 preminulih je cijepljenje izvršeno tijekom inkubacije koronavirusa od čega su pacijenti kasnije i umrli, a kod 21 umrlog uzrok smrti je povezan s teškim prijašnjim bolestima od kojih su ovi pacijenti patili.

„U slučaju jedne 49-godišnje pacijentice koja je nakon cijepljenja cjepivom AstraZeneca preminula od posljedica tromboze ne postoji uzročna poveznica s cijepljenjem“, priopćio je BASG.

Trenutno se provode „sva potrebna istraživanja“ kako bi se do kraja isključila povezanost ove smrti s cjepivom AstraZeneca.

Austrija je nakon privremenog prekida od danas ponovno počela provoditi cijepljenja cjepivom AstraZeneca te će tako nastaviti sve do eventualne odluke EU da se prekine.

VIDEO:Plenković o obustavi primjene cjepiva AstraZenece

Komentara 1

ST
stefj
16:32 16.03.2021.

Evo, ovdje se dobro vidi koliko je to jak medijski i politički progon AZ cjepiva. Zamislite da je 46 ljudi umrlo nakon cijepljenja Astrazenecom, kao što je umrlo nakon cijepljenja Pfizerom. Koji bi tek to progon bio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije