Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjere zaštite

Austrija dopustila pružanje seksualnih usluga, preporučuju maske

Man paying prostitute woman for sex
Foto: Ilustracija/Rafael Ben-Ari/Newscom/PIXSELL
01.07.2020.
u 20:37

Hoće li mjere zaštite biti dovoljne da spriječe širenje zaraze u takvoj vrsti posla?

Seksualnim radnicima u Austriji je od srijede dozvoljeno da nastave sa svojom djelatnošću a ministarstvo zdravstva je dalo i popis preporuka za sprječavanje širenja novog koronavirusa bez obzira na intimnu prirodu tog posla.

"Ograničite fizički kontakt na minimum", savjetovalo je ministarstvo i dodalo da bi prostitutke i klijenti tijekom spolnog odnosa trebali izbjegavati biti licem u lice.

Ministarstvo je također upozorilo da treba izbjegavati ljubljenje i grupni seks. I klijenti i seksualni radnici trebaju koristiti jednokratne maske, preporuča ministarstvo.

Po preporukama, javne kuće trebaju klijenta informirati o zdravstvenim i higijenskim pravilima, a seksualni radnici ne trebaju nuditi svoje usluge osobama koje imaju simptome covida-19 poput kašlja, kratkog daha ili vrućice.

Prije sastavljanja preporuka ministarstvo je održalo okrugli stol sa seksualnim radnicima kako bi čulo i njihova mišljenja.

"Vrlo nam je drago da je ministarstvo pribjeglo preporukama umjesto prijetnji kaznama", rekla je  Eva van Rahden koja vodi bečko savjetovalište za seksualne radnike u okviru dobrotvorne udruge Volkshilfe.

Veliki dio osoba koje rade u tom poslu vrlo je zainteresiran za primjenu mjera zdravstvene sigurnosti, sa ili bez pandemije, rekla je agenciji dpa.

No žene koje svoje usluge nude na ulicama teško će moći primijeniti nove preporuke, priznala je von Rahden.

U Austriji ima oko 8000 registriranih seksualnih radnika.

Ključne riječi

Komentara 4

SI
sisavac
07:35 02.07.2020.

sad se naši mogu početi vraćati u austriju na posao... gdje su sad mediji da slikaju 'čuvarice djece' kako idu na posao van?!

Avatar EtTore
EtTore
00:01 02.07.2020.

samo roxana!

AA
aabbcc
11:21 02.07.2020.

Kakav posao? sramota, jad i bijeda od ministarstva, gdje su im ta drustva za zastitu zena? __ U svim normalnim zemljama svijeta prostitucija je zabranjena i strogo kaznjiva!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije