Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kriza u vladi

Australski ministar vanjskih poslova podnio ostavku

'(FILES) New Labour leader Kevin Rudd (L) and his deputy Julia Gillard (R) speak to the media at a doorstop, in Melbourne  December 13 2006.  Australia\'s Julia Gillard became the country\'s first fem
'WILLIAM WEST'
22.02.2012.
u 08:14

Kevin Rudd će se, nagađa se, pokušati vratiti na premijersku poziciju s koje ga je 2010. izgurala kolegica Julia Gillard

Australski ministar vanjskih poslova Kevin Rudd podnio je ostavku na mjesto ministra nakon što su se pojavile špekulacije da će pokušati svrgnuti stranačku kolegicu Juliju Gillard s mjesta premijera čime će se australska manjinska vlada ponovno naći u krizi.

Rudd je na konferenciji za novinare u Washingtonu objasnio da će se vratiti u Australiju prije nego odluči o svojoj budućnosti, ali završio je svoje obraćanje, javlja Reuters, pitanjem upućenim stranačkim kolegama iz Laburističke stranke. – Tko je u boljoj poziciji da pobjedi Tonyja Abbotta (vođu oporbe, op. a.) na sljedećim izborima? – zapitao se Rudd.

Manjinska vlada Julije Gillard bori se za skupljanje glasačke potpore i, kada bi se izbori održali sada, sigurno bi izgubila. Idući parlamentarni izbori u Australiji održat će se 2013.

– Jednostavna je istina da ne mogu nastaviti raditi posao ministra vanjskih poslova ako nemam potporu premijerke Gillard – kazao je Rudd i dodao: – Jedina časna stvar koju mogu učiniti jest podnijeti ostavku.

Podsjetimo, Gillard je u lipnju 2010. izgurala Rudda s premijerske pozicije. Ministri vlade premijerke Gillard zadnjih su nekoliko tjedana tražili od premijerke da otpusti Rudda s mjesta ministra vanjskih poslova zbog nagađanja da će se pokušati vratiti na premijersku poziciju.

Komentara 2

CA
cro.army
09:11 22.02.2012.

Volio bih da naša ministrica krene njegovim stopama..

UK
Ugo Kajvez
14:38 22.02.2012.

Who gives a ...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije