Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEHNOLOŠKI DIV BLOKIRAO MEDIJE
Povratak na članak

Australski lider Facebooku: Nećete nam prijetiti, već ćete slijediti naša pravila

Facebook mora platiti medijima korištenje sadržaja pa ih je blokirao kao odmazdu

Komentari 7

DU
Deleted user
20:10 20.02.2021.

Upravo tako Facebook i Google se drže pravila u Kini i ne pada im na pamet da nešto pitaju a kamo li blokiraju

VL
Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
20:16 20.02.2021.

Tako rade suverene države. Kod nas bi Plenković ugostio Zuckerberga i nakon sastanka ozakonio Facebookove zahtjeve. I još bi se s time hvalio kao velikim hrvatskim uspjehom.

VL
ST
stefj
18:51 20.02.2021.

To je tako, novine otvore svoju stranicu na FB, novinari sami pišu objave, a onda im to FB mora platiti... Opet, ako FB ne želi to objavljivati, nema druge nego zabraniti stranicu, a onda se vlada umiješa i kaže morate platiti... I kakve veze mediji imaju s u tekstu navedenim "ekstremnim desničarima" ili antivakserima. Zar bi FB i njima trebao plaćati? Gdje je tu novinar našao vezu s temom, to stvarno treba znati...

VL
ZA
Zapadnjak
18:47 20.02.2021.

Drzava moze nametnuti razna pravila, cak i kada su potpuno nepostena i nepravedna i kad se radi o besramnoj otimacini, sto je ovdje slucaj, ali zasad jos uvijek (premda je pitanje dokad kad se pogleda u kojem se smjeru zadnjih godina krece navodno "slobodni" zapad) facebook moze odluciti sto se moze ili ne moze dijeliti na njihovoj platformi, ako FB kaze da se vise u Australiji ne mogu dijeliti vijesti tada to moze i napraviti... zanimljivo je da ista ekipa koja je slavila kad je twitter ukinuo politicko oglasavanje sad cmizdri jer FB zeli napraviti nesto relativno slicno... inace, u zadnjih par dana otkad se zakotrljala ova prica moze se pronaci iskljucivo pristran sadrzaj u kojem se zakoni doneseni da vrijede samo za jednu tvrtku nazivaju umjerenim rijecnikom poput "uvođenjem novih pravila" dok se facebookova potpuno legitimna eventualna promjena poslovnog modela naziva "odmazdom", a netocna informacija da FB na neki neposten nacin koji je izvan domene trzisnog natjecanja steti medijskim kucama se uzima zdravo i gotovo; a cesto se viđa također netocna karakterizacija FB-ove trzisne pozicije, tj trzisnog udjela kao monopola...

VL
EP
Epil
01:06 21.02.2021.

Po prvi pu se u necemu slazem sa Facebookom! Drzavama nikad dosta nameta i poreza!! Lesinari birokratski!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.