Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istražuju aktivnost ISIL-a

Australske zračne snage završile prvu operaciju u Siriji

Tony Abbott
Foto: Reuters video screenshot
12.09.2015.
u 08:37

"Skupina Daesh kontrolira veliki teritorij u istočnoj Siriji gdje se regrutiraju novi vojnici, ali i prikupljaju prihodi od prodaje nafte. Ujedno to je baza iz koje se nastavljaju napadi ISIL-a na Irak", rekao je Bellingham.

Australijske vojne letjelice završile su prvu operaciju u Siriji, službeno je objavljeno nakon što je Canberra produljila misiju u Iraku kako bi pripomogli u borbi protiv džihadista Islamske države. Nikakvo oružje nije bilo korišteno u misiji, a po završetku operacije letjelice su vraćene u bazu na Srednjem istoku, piše France24.

Glavni zapovjednik Stu Bellingham rekao je da su vojnici istraživali aktivnosti ISIL-a u istočnoj Siriji. Iako nisu koristili oružje, bili su pripremljeni za nadzor i korištenje oružja u slučaju nužnosti.

Australski premijer Tony Abbott (na fotografiji) izjavio je da saveznička koalicija ne može pobijediti islamske džihadiste skupine Daesh u Iraku bez da ih poraze u Siriji.

"Skupina Daesh kontrolira veliki teritorij u istočnoj Siriji gdje se regrutiraju novi vojnici, ali i prikupljaju prihodi od prodaje nafte. Ujedno to je baza iz koje se nastavljaju napadi ISIL-a na Irak", rekao je Bellingham. 

>> 'Moskva Siriji šalje napredni protuzračni raketni sustav SA-22'

Komentara 10

AN
anticenzura
10:51 12.09.2015.

Geopolticki promatraci pisu da gadjaju Assadove vojne baze, legalnu drzavnu vojsku. Boze sacuvaj. Amerikanci, i ovi okolo saveznici, Australija, Britanija i Francuska i Izrael, su unistili narodu zemlju. Jedna Sirijska studentkinja se obratila javnosti i rekla da te izbjeglice nisu iz Sirije, da medju njima ima njvise Jihadista i da se Sirijski gradjani bore uz Assada. Kaze mala da Zapad Balkanizira njenu zemlju gdje su narodi zivjeli u slozi i miru, i Muslimani i Krscani i Zidovi. Jednu novinarku sto je izjavila da je vidjela da vozilo UN-a prevozi Jihadiste su ubili. Jucer su nezavisni mediji dosli u posjed snimaka sa satelita kolone od 700 kamiona sto prevozi oruzje ISIL-ovcima. Vele kako su mirno prosli i usli u Siriju, da ih nitko nije dirao ni gadjao. Vele kako to, znaci to nam svjedoci da je Zapad na njihovoj strani, da se bori protiv Assada, a ne protiv njih. Strucnjaci predvidjaju Bibijsku katastrofu ako padne Assad, rekli su da ce Europu preplaviti izbjeglice, oko desetak miliona, da cemo svjedociti najvecoj humanitarnoj katastrofi od 2.sv. rata. Zato je Merkelica pozurila ugostiti ove i rekla da Njemacka nece vise moci primati nove. Strasno sta Amerikanci rade, ovo su im zadnji trzaji pred bankrotom. Amerika je propala, moraju se pomiriti sa sudbinom, ili ce izazvati 3.sv. rat, a planeta je krcata atomskog oruzja, onda svi letimo u zrak.

MX
Mister X
10:22 12.09.2015.

Australske zračne snage završile prvu operaciju u Siriji; zanima me koliko pacijenata Sirijaca djece staraca iznomoglih su spasili tom od svoje zemelje dobrotvornom operacijom ? ( Spasavajući Siriju već preko 4 godine; Naroćito je interesantno vidjeti uspijeh u Siriji kad svi skupa dobro mudro izoperiraju. "Skupina Daesh kontrolira veliki teritorij u istočnoj Siriji gdje se regrutiraju novi vojnici-oni koji ne bježe na zapad , ali i prikupljaju prihodi od prodaje nafte. Kome prodaju tu naftu zašto neki kao tuke "plonavljaju tu istinu" i ne kažu kome to prodaju .I zašto to ne bombaju ? Zašto se to cijelo vrijeme sramotno šuti i prešućiva ne smije reći . E sad znate kome ju prodaju Rusiji ne svjesni da takova istina ne prolazi ni u dječjim vrtićima.....

DU
Deleted user
11:14 12.09.2015.

Moramo shvatit da su australci morali izvrsit ovaj napad kao mjeru obrane jer se Sirija nalazi neposredno uz Australiju i na taj nacin predstavlja opasnost za sve australce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije