Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stranačke prepirke

Australska premijerka pozvala stranku na glasovanje o vodstvu

'Australia\'s new prime minister Julia Gillard speaks during a press conference, in Canberra on June 24, 2010.  Gillard became the country\'s first female prime minister after former leader Kevin Rudd
'WILLIAM WEST'
23.02.2012.
u 10:45

Gillard je svog političkog suparnika, bivšeg ministra vanjskih poslova Rudda, izazvala da se usudi suprotstaviti joj se u kandidaturi za vodstvo Laburističke stranke

Australska premijerka Julia Gillard izazvala je svog političkog suparnika, bivšeg ministra vanjskih poslova Kevina Rudda, da se usudi suprotstaviti joj se u kandidaturi za vodstvo Laburističke stranke sljedećeg tjedna. Gillard se nada da bi se glasovanjem o čelništvu stranke završile stranačke prepirke koje prijete opstanku manjinske vlade i željenim reformama.

Gillard je, javlja Reuters, sigurna u svoju pobjedu, pozvala zastupnike vladajuće stranke na glasovanje koje će se održati u ponedjeljak kako bi ušutkala Rudda kojega je optužila za pokušaj destabilizacije njezine nepopularne vlade i ponovni povratak na premijersku poziciju.

Rivalstvo između Gillard i Rudda jasno je izraženo još otkad je Gillard 2010. zamijenila Rudda na mjestu premijera. Koliko je rivalstvo snažno, pokazalo se jučer kada je Rudd na službenom putu u Washington objavio da daje ostavku na mjesto ministra vanjskih poslova jer više ne može raditi s Gillard te kako ona neće moći pobijediti na idućim parlamentarnim izborima koji će se održati sljedeće godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije