Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident u sydneyju

Australska policija zbog kutije keksa ubila brazilskog studenta

Sabina Lisicki
Foto: Reuters | AFP
1/2
20.03.2012.
u 17:27

Roberto (21) napadnut je elektrošokerom jer je navodno pod utjecajem droge ukrao kekse iz trgovine. Međutim, njegovi prijatelji tvrde da ga je policija zamijenila za pravog pljačkaša.

Australska policija pokrenula je unutarnju istragu o smrti brazilskog studenta koji je poginuo nakon što ga je policija napala elektrošokerom u Sydneyju. Policija brani svoje pravo na upotrebu elektrošokera, no prijatelji ubijenog i brazilska diplomacija prosvjeduju i zahtijevaju transparentnu istragu slučaja.

Kako prenosi Australian, 21-godišnji Roberto Laudisio Curti u nedjelju ujutro najmanje je triput napadnut elektrošokerom nakon što je navodno ukrao kutiju keksa iz trgovine. Policija također tvrdi da se mladić u trgovini popeo preko sigurnosnih vrata i trgovcu rekao kako se bliži kraj svijeta te da ga netko želi ubiti. Trgovac je rekao da je mladić bio nag do pasa, izgledao je kao da je drogiran, a iz usta mu je izlazila pjena.

Međutim, prijatelji ubijenog Brazilca tvrde da je trgovinu opljačkala druga osoba. Roberto se, kažu, vraćao kući, a policija je uhvatila krivu osobu.

– Policija je ubila našeg prijatelja i netko treba platiti za to što se dogodilo – rekao je Dan Silva, jedan od prijatelja ubijenog.

Policija tvrdi kako je ipak riječ o istoj osobi, te da nisu svi policajci napali Roberta odjednom, već jedan po jedan, a kako im je on i dalje nastavljao bježati, morali su ga nastaviti napadati svojim elektrošokerima. On bi se svaki put ustao i nastavio bježati, sve do zadnjeg elektrošoka.

Robert je u Australiji studirao engleski jezik i živio je kod sestre i njezina supruga, piše news.com.au. Druga Robertova sestra došla je u Sydney iz Sao Paola, a u međuvremenu je reagirala i brazilska vlada. Brazilski konzul u Sydneyju Andre Costa rekao je da je obitelj ubijenog mladića potresena nedostatkom informacija o incidentu iz policije.

– U Brazilu je studirao na vrlo dobrom sveučilištu. Ovdje je imao prijatelje i obitelj pa je izašao van u subotu navečer kako bi se zabavio, a dogodilo mu se ovo – rekao je Costa.

Mladićevi prijatelji u petak, u znak prosvjeda protiv pretjerane policijske reakcije, planiraju postaviti stotine kutija keksa ispred vrata australskog veleposlanstva u Sao Paolu.

Komentara 16

BO
boeing777
17:49 20.03.2012.

ugledali se na hrvatsku miliciju

CH
chainsaw.
17:57 20.03.2012.

“Policija također tvrdi da se mladić u trgovini popeo preko sigurnosnih vrata i trgovcu rekao kako se bliži kraj svijeta te da ga netko želi ubiti. Trgovac je rekao da je mladić izgledao kao da je drogiran, a iz usta mu je izlazila pjena.” ---------------------------------------------------------------------------------------------------- pazi ti iskaza ‘trgovca’ boga ti miloga. dakle na osnovu toga su ga napali?! nego dajte vi nama koji info o ‘trgovcu’, to je kljuc ove sulude price. “drogiran, pjena na usta, preskocio vrata?!” za boga…….

TE
TelAviv
17:51 20.03.2012.

Cestitam VL zato jer pise o ovim temama koje se kriju. Ovakve vijesti kad bi se dogodile u Rusiji, anglosaxonska medija bi mjesecima ispijali krv Rusima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije