Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOBI U MELBOURNEU Najavljene oštre mjere osiguranja na teniskom turniru

Australci će i suzavcem razdvajati Hrvate i Srbe

16.01.2009.
u 19:42

Zbog masovne tučnjave hrvatskih i srpskih navijača iz 2007. godine organizatori prvoga velikog teniskog turnira sezone, Australian Opena (počinje 17. siječnja), odlučili su u dogovoru s policijom Melbournea maksimalno pooštriti kazne za huligane koji budu sudjelovali u incidentima na tribinama ili pokraj njih.

Pivske boce i zastave
Na godišnjicu hrvatskoga priznanja, 15. siječnja 2007., naš tenisač Mario Ančić igrao je protiv Japanca Soede kad su se pred stadionom pojavili srpski i grčki navijači, koji žive u Australiji, i počeli provocirati uzvicima “Umrite, Hrvati!”.

Hrvatski navijači u trenutku su napustili tribine i ušli u masovnu tučnjavu koja je, na sreću, završila bez težih ozljeda, a obilježilo ju je mlaćenje zastavama i bacanje pivskih boca. Već sljedećeg dana igrali su Marin Čilić i Srbin Ilija Bozoljac, no policija je tada bila pripremljenija.

Kako se takve scene više ne bi ponavljale, broj policajaca i redara u Melbourne Parku ove će godine biti udvostručen. Također, svaki gledatelj koji bude pravio i najmanje probleme bit će istog trenutka izbačen s tribina. Dapače, pri velikim neredima ili ponavljanjima masovne tučnjave policija se neće ustručavati baciti i suzavac, a to bi za teniske turnire bio neviđen presedan.

Mogući novi neredi
No, nevjerojatno je da organizatori ni ove godine ne namjeravaju razdvajati navijače na zasebne dijelove tribine, pa će hrvatski i srpski huligani ponovno imati priliku za obračun.

– Iz godine u godinu sve više učimo i time nastojimo da sigurnost na tribinama bude na najvišoj razini. Gledatelji moraju shvatiti koje su posljedice pri izazivanju incidenata. Nećemo se ustručavati upotrijebiti suzavac, pendreke i sva ostala raspoloživa sredstva – najavili su iz policije Melbournea.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije