Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija

Australca mučio kašalj, a onda je sat i pol nakon operacije – umro

'Leigh Eltringham, Daniel\'s girlfriend Lara Lynch and Daniel Reddie in one of the last photos taken in Croatia before Daniel\'s death.'
Foto: 'Supplied'
1/3
02.08.2011.
u 07:30

Očajna majka: Ne krivim nikoga, samo želim doznati što se dogodilo, želim donijeti tijelo svoga sina kući i dostojno ga pokopati

Nakon pogibije Britt Lapthorne, još je jedan mladi Australac zagonetno preminuo u Dubrovniku. Dvadesetšestogodišnji Daniel Reddie iz Geelonga primljen je u petak navečer u hitnu službu dubrovačke bolnice s teškim kašljem i općom slabosti. Prema procjenama liječnika, podvrgnut je hitnom operativnom zahvatu, ali je nedugo nakon dolaska u bolnicu preminuo. Njegovi su roditelji u šoku .

– Ne znamo što se dogodilo, nemamo nikakvih podataka. Znamo samo da je naš sin bio zdrav kada je pošao na tromjesečni put, a sada je mrtav. Ne krivimo nikog, ali čekamo nalaze obdukcije da vidimo što se dogodilo s našim djetetom – kažu mladićevi roditelji.

Pokušali smo telefonom doznati više detalja, ali jezična je barijera bila prevelika, nismo mogli doći do kontakata ni do podataka – kaže za Večernji list majka nesretnog mladića Ann Reddie, koju je vijest o smrti sina zatekla u njezinu domu. Daniel je posjet Europi dugo planirao, punih 18 mjeseci štedio je za put na koji se otisnuo sa svojim dugogodišnjim prijateljem Leighom Eltringhamom. Prva postaja bio im je London, gdje su se našli s Danielovom djevojkom Larom Lynch te su svi troje prije mjesec dana krenuli u Dubrovnik.

– Na letu iz Londona Daniel je počeo iznenada jako kašljati, napadi su dolazili u valovima. Nekoliko je puta odlazio k liječniku, pio je antibiotike, ali kašalj mu nije prolazio – kaže za Večernji list Jane Harper, novinarka Geelong Advertisementa, australskih novina koje pokušavaju rasvijetliti cijeli slučaj. Kako kaže, Daniel je bio zdrav mladić, sportaš i jednostavno je teško zamisliti da je umro od kašlja koji se nije povlačio ni nakon terapije antibioticima. Prema tvrdnjama Danielovih roditelja, mladić je kobnoga petka prijepodne zatražio u dubrovačkoj bolnici detaljnije pretrage.

– Danielu je bilo sve gore i gore, otišao je k liječniku i zatražio da mu rendgenom snime pluća te naprave pretragu krvi. U bolnici su ga odbili i poslali van – kaže Danielov otac David Reddie. Samo nekoliko sati potom nesretnom Australcu stanje se pogoršalo, počeo je povraćati i osjećati slabost, više nije mogao stajati na nogama. Njegov prijatelj Leigh posjeo ga je u taksi i odvezao na hitni prijam dubrovačke bolnice, gdje je ultrazvukom ustanovljeno da ima tekućinu u abdomenu. Hitno je operiran, ali je za sat i pol izdahnuo.

>>Cijeli tekst čitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista

Komentara 102

OB
-obrisani-
11:18 02.08.2011.

. ...Setimo se australke koju su nasli pre par godina u komadima? Sta je bilo na kraju? . ..sjetimo se decka, kojemu su amputirali nogu operirajuci slijepo crijevo... . ....ima tog jos..!!

OB
-obrisani-
11:35 02.08.2011.

. .....podatak da se covjek ranije javio u bolnicu gdje su ga otkantali.......... tipicno ......... .

XX
XXXX2011
19:07 02.08.2011.

Jadni nasi lijecnici nisu se naucili Engleski pa mu nisu znali pomoc.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije